Різдвяні майстерки в Домі Франка

У ці та наступні вихідні музей пропонує відвідувачам від шести років навчитися виготовляти святкові малюнки і прикраси

Дім Франка запрошує разом творити різдвяний декор і святковий настрій. Команда музею підготувала особливу програму майстерок зі створення різдвяних зірок, «павуків» і малювання на склі. Зверніть увагу на те, що, окрім плати за участь в майстерці, ви мусите придбати вхідний квиток до музею.
У суботу, 9 грудня, з 13:00 у Домі Франка старша наукова співробітниця установи Ольга Глібовицька навчатиме гостей від шести років і старших виготовляти з намистин прикрасу «Різдвяна зірка». Кожен зможе впродовж години зробити свою особливу зірочку, яка прикрасить домівку, ялинку чи різдвяний вінок. Дивлячись саме на зірку, діти часто загадують бажання, а дехто і в юнацькому віці проговорює свою мрію, коли спостерігає за зорею, що падає. Бо зірка – це не тільки дуже гарний і теплий символ, а й один із символів Різдва.
Вартість участі в майстерці – 100 грн. Сюди входить вартість матеріалів. Щоби взяти участь у події, заповніть реєстраційну форму тут.
Наступного дня, 10 грудня, о 14:00 львівська художниця Наталя Курій-Максимів навчатиме гостей малювання на склі. Вже не раз вона сама і разом із сім'єю влаштовувала цікаві майстер-класи в Домі Франка. Також у музеї Наталя Курій-Максимів презентувала виставки живопису на склі «Янголи України» та «Щедрий вечір, добрий вечір». Саме за мотивами її робіт і будуть вчитися малювати на склі всі охочі. В межах двогодинного майстер-класу, розрахованого на учасників від 10 років, можна буде намалювати ангелика, колядників, звіздаря чи інший різдвяний сюжет.
Вартість участі в події – 250 грн за умови обов’язкової реєстрації в цій формі.
А в наступні вихідні, 16 грудня о 12:00 і 17 грудня о 14:00, народний майстер Володимир Мишолівський покаже, як робити різдвяного «павука», і розповість про традиції та символи цього дійства. Колись у прикарпатських селах напередодні різдвяних свят ставили не ялинки, а «павуки» із соломи. На думку мистецтвознавців, це одні з найдавніших солом’яних творінь. У наших предків вони були символом хліборобства. З часом через поширення легенди про те, що павук заснував вхід до печери, де ховалися Божа Матір із Дитятком під час гоніння на них, «павук» став традиційною різдвяною прикрасою. Його підвішували на сволок чи вікно, і він захищав домівку.
Двогодинна майстерка розрахована на учасників від шести років. Вартість участі в ній – 150 грн. Реєстрація на подію 16 грудня за цим посиланням, а на 17 грудня – за цим.
Якщо ж у вас змінилися плани і ви не зможете прийти на майстерку, повідомте про це. Кожен із цих майстер-класів ви маєте нагоду замовити для свого класу чи організованої групи в зручний для вас день і час. Зробити це можна за номером тел. (096) 158-46-06.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.6248 / 1.55MB / SQL:{query_count}