Дитячий Центр ментального здоров’я запрацював у Лікарні святого Миколая

Тут юні пацієнти зможуть отримати безкоштовну фахову психологічну допомогу

Центр відкрили у межах проєкту UNBROKEN KIDS UNBROKEN Ukraine – тут безкоштовну допомогу психотерапевтів, психіатрів, психологів та інших фахівців отримуватимуть, зокрема, діти, які постраждали через війну. Тільки за час повномасштабного вторгнення спеціалісти Лікарні Святого Миколая прийняли понад 360 важкопоранених. 
«Діти в особливий спосіб реагують на будь-які травматичні події. Потрібно бути фахівцем, щоб розпізнати дитячу травму та її наслідки. Тому дуже вдячний спільноті Львівського IT Кластера за співпрацю у створенні Центру ментального здоров’я для дорослих на Мазепи, і тепер — вже для наших дітей на Орлика», – зазначає Олег Березюк, керівник психологічного напрямку реабілітаційного центру  НЕЗЛАМНІ (UNBROKEN). 
Втілити в життя проєкт вдалося завдяки спільноті Львівського IT кластеру із низкою компаній. Вони профінансували витрати на ремонтні роботи. Загалом відновили та облаштували приміщення площею понад 300 квадратних метрів. Це – кабінет для групових занять, сенсорної терапії, шість медкабінетів та приміщень для персоналу.
«Дякую компаніям, які відгукуються на всі наші ідеї і пропозиції, і підтримують такі чудові проєкти. У Львівському ІТ Кластері ми маємо окремий фонд – Проєкти Перемоги, і центр ментального здоров’я ми відносимо до наших Проєктів Перемог. І реабілітація, UNBROKEN – це один з наших головних стейкхолдерів у цьому», – зазначив Степан Веселовський, СЕО Львівського ІТ Кластера та член Наглядової ради благодійного фонду «Незламні».
«Нашою метою було створити центр ментального здоров’я на базі дитячої лікарні. Ми бачили приклад роботи такого центру в наших колег з дорослої лікарні святого Пантелеймона, воно надзвичайно ефективно запрацювало. Тому ми дуже хотіли впровадити його в дитячій лікарні. В цьому нам допомогли колеги з дорослої лікарні, і дуже багато допоміг ІТ Кластер.
Важливо мати такий центр власне у структурі багатопрофільної лікарні. Тому що поки дитинка отримує лікування хірургічне чи травматологічне, з нею одразу починає працювати психолог. І завершується цей психологічний супровід вже на етапі реабілітації», – каже Іван Міськів, керівник дитячої лікарні святого Миколая.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.6852 / 1.54MB / SQL:{query_count}