І знову нацвалюту хитає…

Національний банк України (НБУ) має намір надалі проводити валютні інтервенції, щоби стримувати волатильність курсу гривні

Про це заявила під час свого звернення до учасників “Українського фінансового форуму” голова НБУ Валерія Гонтарева. “Національний банк продовжує дотримуватися гнучкого курсоутворення і водночас згладжує надмірні коливання, спричинені тимчасовими факторами”, – сказала керівник НБУ, інформує Економічна правда. 
Зі слів Валерії Гонтареєвої, коли на ринку спостерігається дефіцит валюти, регулятор проводить аукціони з продажу. “Лише з кінця літа ми задовольнили попит банків на майже 200 мільйонів доларів і маємо намір надалі проводити валютні інтервенції, щоби стримувати волатильність курсу, адже курс гривні має суттєвий вплив на рівень інфляції в країні”, – сказала вона.
“У нас для цього є можливості. На початку року міжнародні резерви збільшилися до рівня 14 мільярдів доларів, а завдяки співпраці з МВФ та надходженням пов’язаного фінансування вони повинні зрости до 17,2 мільярда доларів на кінець цього року за умови отримання четвертого траншу від МВФ”, – пояснила керівник НБУ.

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5838 / 1.52MB / SQL:{query_count}