Свята наближаються, або Що подарувати дітям на Миколая та Різдво

«Львівська Пошта» підготувала добірку книг, які розповідають про ці особливі дні або пов’язані з ними

Видавництво «Свічадо»

Люба Кіндратович, Богдана Бондар «Святий Миколай і папужка з набережної Перемоги»

Ця історія насправді трапилася з відомою художницею і волонтеркою Богданою Бондар, яка, серед іншого, ілюструвала популярні книжки «Мрія. Небесні авіалінії» та «Пес Патрон. Маленька історія про велику мрію». Чому в кожній своїй книжці Богдана неодмінно малює пташку і до чого тут Святий Миколай та Набережна Перемоги в Дніпрі? Зацікавилися? Тоді нумо читати!

Світлана Бабинська «Святий Миколай. Моє класне життя»

Напевно, Святому Миколаю сподобалося б, як його зображають в українських дитячих книжках і на листівках. Але насправді минуло багато років, поки він став поважним чоловіком з бородою і в ошатних ризах. Що ж відбувалося з майбутнім єпископом у ці роки? З ким він товаришував, які пригоди і випробування пережив, як відстоював справедливість і чому вирішив таємно робити людям подарунки? У цій книжці авторки Світлани Бабинської та ілюстраторки Ольги Шингур є відповіді на всі-всі запитання від юних читачів, котрі дізнаються багато нового і захопливого про свого улюбленця.

Видавництво Старого Лева

Тетяна Стрижевська «Різдвяний Бука»

«Різдвяний Бука» – це захоплива повість Тетяни Стрижевської для дітей від шести до 12 років. На її сторінках – вир дитячих пригод, мандрівка в часі і просто дуже добра, світла та щемка різдвяна історія, доповнена чудовими ілюстраціями Ярини Мозіль. 
На Різдво у Власа день народження, йому виповниться десять. Найбільша мрія хлопчика – відсвяткувати цей день із татом, який у війську. Власова подруга Таська придумала, як можна здійснити цю мрію, але її план не спрацьовує. Зненацька у справу втручається Різдвяний Бука, тож друзів захоплює вир пригод і навіть мандрівка в часі. Хто такий Бука, чому він викрадає у дітей різдвяні подарунки і чи здійсниться найбільше Власове бажання, ви дізнаєтесь, прочитавши цю повість.
«Цій історії знадобилося більш ніж п’ять років, щоби визріти. І ось книжка у ваших руках! Тут багато пригод, чарів, є навіть мандри в часі. Але мені важливо було за тими пригодами не загубити головного. Я хотіла, щоб діти читали і впізнавали в героях самих себе. Тому тут зображена дружба як вона є – з жартами, витівками і сварками. Школа як вона є – з класними вчителями (і не дуже класними), з хорошими однокласниками (і не дуже хорошими). Все як у житті!» – каже авторка.

Видавництво «Урбіно»

Йоанна Ягелло «Вечір, сповнений чудес»

Наближається Святвечір, проте одинадцятирічний Марцель не чекає від свят нічого надзвичайного. Раніше, коли мама була з ними, а з татового обличчя не зникала усмішка, все було інакше! А тепер тато постійно сумує і зовсім не готується до свят. Проте мала Іренка чекає на подарунки і на різдвяні дива. От тільки як зробити, аби сестричка мала справжнє Різдво й отримала подарунки? І чи вдасться самому Марцелю не втратити віри в магію Різдва? Несподівана зустріч зі Святим Миколаєм – чи вві сні, а чи й насправді – підкаже хлопчикові, як слід вчинити, а допомога прийде, звідки він не сподівався. Бо Різдво – це час чудес, які неодмінно стаються, якщо ти цього прагнеш!

Vivat

Аґнес Бертран-Мартін «24 чарівні історії Санта Клауса»

Є лиш одне свято, яке змушує мрійливо усміхатися і дітей, і дорослих. Це Різдво. Навіть зимова холоднеча стає не такою кусливою в цей чарівний час. До свята лишаються лічені дні, а чи готовий ти до нього? Чи маєш справжній різдвяний настрій? Мерщій відкривай цю дивовижну книжку, і щовечора Санта розповідатиме тобі одну з 24 правдивих історій про своїх ельфів. Тож очікування Різдва стане незабутнім!
Французьку дитячу письменницю Аґнес Бертран-Мартін знають і за межами її батьківщини. Її книжки мають популярність – їх дуже гарно оцінюють та купують, наприклад на Amazon. Ще б пак, адже вони володіють якоюсь невловною магічною атмосферою, що єднає дітей та дорослих.

Видавництво «Портал»

Ярослав Грицак, Надійка Гербіш «Різдвяна книжка»

Різдво – це свято з особливою атмосферою надії та дива. В історії чимало зворушливих прикладів, як-от перемир'я під час Другої світової, коли по обидва боки фронту звучала та сама колядка. Голоси двох авторів переплітаються, щоразу додаючи нових смислів та інтонацій у розмову про найсвітліше свято. Історичні факти, роздуми про народження Бога, традиційні та комерційні символи, Різдво в маскультурі – ось мозаїка тем, що витворює особливе різдвяне співзвуччя.

Видавництво «Рідна мова»

Лариса Камінська «Янгольська скрипка»

Це чарівна історія для дітей віком від шести до 12 років. Її головний герой Славко завжди нетерпляче чекає на Різдво, щоб весело колядувати з друзями із музичної школи та з маленькою сестричкою Яринкою. Але цього року хлопець зовсім не має різдвяного настрою, бо Яринка в лікарні, і їй тільки гіршає… Напередодні Святвечора Славкові сяйнула ідея, як подарувати сестрі свято, а може, навіть допомогти одужати. План просто чудовий, але, здається, все летить шкереберть. Що ж робити хлопцеві? Його останній шанс – звернутися по допомогу до старого скрипкового майстра. Та от халепа: цей пан просто-таки ненавидить Різдво… 
Ця історія нагадає читачам про те, що янголи залишаються поруч із нами навіть у найтемніші часи. А ще вона обов’язково сподобається кожному, хто любить музику і не уявляє Різдва без колядок.

Видавництво «Час майстрів»

Адвент-календар «Навколо світу за 24 різдвяні історії»

Ця книжка-карта-квест стане цікавою грою в очікування свят. Вона розрахована на 24 дні й може починатися з будь-якої дати. Книжка відправить тебе в різдвяну навколосвітню подорож.
24 історії, сповнені атмосфери 24 країн, захоплять тебе у вир пригод, розкажуть про місцеві цікавинки, звичаї та культуру, підкажуть розташування країн на мапі світу. Святкова подорож створить різдвяний настрій і допоможе провести час весело та корисно.

Видавництво «Моя книжкова полиця»

Юлія Смаль «Продавці хмар»

Чи знаєш ти, що в лісах України живуть сови? Звісно, знаєш, я не сумніваюся! Сови, сичі, пугачі – всі ці симпатичні нічні птахи. А що вони роблять, знаєш? Певне, як усі птахи, мами-сови висиджують малят із яєць, а тати-сови допомагають їм у цій нелегкій справі. А потім що? Що стається, коли совенята вилупилися і дивляться своїми величезними совиними очима на свою домівку, на дерева навколо, на цілий ліс? Не знаєш? 
А Різдво сови святкують? Звісно! Усі ж святкують Різдво! Можеш не сумніватися. А як вони до нього готуються і до чого тут продавці хмар? Про все це, а ще про всіляке інше з життя совиної сімейки, лісу, де вона живе, її друзів та родичів можеш прочитати у цій книжці. Тільки вважай, бо не все так радісно, як може здатися: трапляються тут і сумні хвилинки. Адже навіть сови інколи сиротіють. Проте цього разу все буде добре.

Видавництво «Чорні вівці»

«Іграшок повний будинок»

Упорядницею історій та авторкою ідеї створення цієї книжки є Оксана Лущевська. Різдво – одне з найочікуваніших і найщасливіших свят, якого нетерпляче чекають і малеча, і дорослі. Але, на жаль, усе хороше швидко минає, а щоби відчуття різдвяного дива тривало якнайдовше, ми створили для найменших читачів адвент-книжку про їхні улюблені іграшки. Щодня з 1 по 25 грудня читайте з батьками по одній казочці та наближайте улюблене свято! Написали диво-книжку відомі українські дитячі письменниці: Оксана Лущевська, Христя Венгринюк, Ольга Купріян, Валентина Вздульська та Галина Ткачук, а ілюстрації до неї намалювала Анна Вільчинська.
Тож беріть улюблені іграшки і гайда читати разом! Свято наближається!
Сторінку підготувала Марічка Ільїна
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5039 / 1.62MB / SQL:{query_count}