Велич історії у музеї «Львів Стародавній»

Минуле міста Лева оживає в інноваційному мультимедійному 3D музеї. Побач! Відчуй! Пишайся!

Інтерактивний музей, що відкрився у підземеллі храму Преображення Господнього (вул. Краківська, 21), є складовою масштабного національного проєкта інноваційних музеїв під брендом «Становлення української нації». Проєкт покликаний виховувати українців з повагою до своєї історії, культури, традицій, об’єднувати націю на історичному підґрунті, виховувати патріотизм, свідому громадянську позицію. Його засновниками  є: благодійний Фонд «Воскресіння» Української Греко-Католицької Церкви, автор ідеї, керівник галереї-музею "Історія становлення української нації" Валерій Галан та  фундатор благодійного фонду «Духовна освіта» Юрій Бірюченко.
Експонати музею «Львів Стародавній» відтворюють життя та діяльність видатних історичних осіб, котрі зробили значний внесок у розвиток нашого міста з найдавніших часів і до  1772 року. У 12-ти мультимедійних експозиціях за допомогою інформаційних стендів, схем, текстів, інфографіки, тачскрінів, моніторів, а головне - фігур історичних постатей відтворена історія стародавнього Львова. Унікальність музею полягає в поєднанні інноваційних технологій, історичних артефактів з приватних колекцій, фондів українських та європейських музеїв, 3D-діорам, доповнених запахами та звуками. Поринувши у атмосферу стародавнього Львова, розумієш, що на його розвиток впливали представники різних громад: польської, вірменської, єврейської, німецької, австрійської, угорської, чеської та інших. Всі експозиції виконані на основі історичних досліджень та мають наукове обґрунтування.

Зокрема,  на стендах представлена історія Львова 1256-1772 років, хронологія, символіка та атрибутика, зброя  часів Руського королівства. Фігури видатних політичних діячів та духовенства  зустрічають відвідувачів у експозиціях: «Правління Данила Романовича», «Період Руського Королівства», «Русь за часів Орди», «Козацький Львів», «Королі Речі Посполитої», «Вірменська громада у Львові», «Львівська еліта», «Розвиток релігій і церков», «Просвітителі Русі». Тут можна  побачити 39 реалістичних фігур видатних постатей історії міста: Короля Данила Галицького і його сина Лева Даниловича, Івана Підкову, Богдана Хмельницького, Йоана Георга Пінзеля та багато інших. Всі фігури виготовлені максимально наближеними до зовнішності людини: справжнє волосся, протезування «кібер-шкіри» згідно з антропологічними дослідженнями та рекомендаціями істориків. Реалістичними є й їхнє вбрання, а також зброя, атрибути влади тощо. Кожну інсталяцію супроводжує інтерактивний аудіо і відео контент в поєднанні із спецефектами, що занурює глядача в атмосферу відповідної епохи.
Лише за годину в захоплюючому мультимедійному 3D форматі за допомогою медіагіда, доступного 9-ти мовами, або екскурсовода відвідувачі можуть ознайомитися з багатовіковою історією Львова та традиціями різних народів, що разом жили і розбудовували місто в період з IX до XVIII століття. Є змога зробити фото на згадку у фотозоні. Особливо цікаво і корисно відвідати музей разом з дітьми, вони не лише побачать «як живих» королів, патріархів, героїв, а й зможуть взяти участь у історичному квесті. За бажанням  тут можна навіть відсвяткувати дитячий День народження.
Над створенням музею  працювало понад 40 науковців, близько 20 наукових інститутів, 51 наукова організація та 68 музеїв із 7 країн світу, а також велика команда українських скульпторів, художників, гримерів, пастижерів, костюмерів, майстрів історичної зброї, декораторів, дизайнерів, IT-спеціалістів, кіносценаристів, акторів, редакторів, перекладачів, політологів, психологів. Допомогу та підтримку  проєкту надали приватні колекціонери, українські та європейські музеї, релігійні організації та волонтери з усіх куточків України. У 2021 році планують створити другу частину музею, присвячену історії Львова періоду з XVIII до XXI століття.
Музей «Львів Стародавній» об'єднуватиме мешканців навколо історії свого міста, виховуватиме національну самосвідомість, патріотизм, шляхетність. Він стане своєрідною  візитівкою Львова і представлятиме наше місто як культурну столицю України та перлину Європи. Він дасть поштовх для розбудови інноваційних культурних закладів у місті та краї.
Відвідайте музей «Львів Стародавній»!
м. Львів, вул Краківська, 21
щодня з 9 до 22 год.
Info: +38 097 708 21 21
www.lvivancient.org
Facebook: Львів Стародавній

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5386 / 1.58MB / SQL:{query_count}