Рівняємося на зразкових

В Україні будуть “пілотні” опорні школи завдяки уряду США, Western NIS Enterprise Fund та Microsoft-Україна

фото: 0362.ua
Уряд США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанія Microsoft-Україна по­годились надати до­помогу в оснащенні “пілотних” опорних шкіл в Україні, ін­формує прес-служба Міністерства фінансів.
Зокрема, у відомстві повідомили, що в рамках політики підвищення ефективності державних витрат, а також якості державних послуг, що надаються громадянам, Міністерство фінансів спільно з Міністерством освіти і науки ініціювали створення 24 “пілотних” опорних шкіл, для чого будуть укрупнені існуючі школи.
“Це дозволить надавати кращу якість освіти дітям, які живуть в маленьких містечках і селищах. У рамках цього проекту в кожній області України буде створено по одній опорній школі”, – йдеться у повідомленні Мінфіну.
У міністерстві запевнили, що ці школи отримають значні інвестиції на розвиток, у тому числі на створення якісної матеріальної бази та обладнання кабінетів. Також проводитимуть заходи з енергоефективності.
Планується, що вже 1 ве­ресня 2016 року оновлені й модернізовані школи відчинять свої двері для школярів. Кількість учнів у цих школах, згідно з очікуваннями, збільшать за рахунок учнів прилеглих сільських шкіл.
У Міністерстві фінансів висловили подяку за підтримку проекту уряду США, Western NIS Enterprise Fund, а також компанії Microsoft- Україна, яка погодилася надати технічну допомогу в оснащенні опорних шкіл.
“Мета спільних зусиль – надати дітям, що проживають у селах України, можливість здобути якісну освіту з хорошою матеріальною базою і тим самим  забезпечити їм можливості для отримання подальшої освіти та кар’єрного зростання”, – пояснили у Мінфіні.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4873 / 1.53MB / SQL:{query_count}