Зупинка для «Руху»

Львівський "Рух" отримав від ФІФА заборону на трансфери через позов ексфутболіста

"Рух" отримав тимчасову заборону на трансфери від палати з вирішення спорів Футбольного трибуналу ФІФА. Про це львівський клуб повідомив на офіційному сайті. Трансферний бан Міжнародна федерація футболу наклала на "Рух" через позов Лассани Файє. Нідерландського захисника львів'яни підписали у січні 2022 року, однак футболіст провів з клубом тренувальні збори, а після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в односторонньому порядку розірвав контракт.
Лассана Файє – 25-річний нідерландський лівий захисник сенегальського походження. Перед переходом в "Рух" Файє виступав у складі "Спарти" Роттердам, однак за пів року до трансферу в Україну отримав статус вільного агента. На початку 2023 року Лассана перейшов до канадського "Йорк Юнайтед", однак влітку перейшов до нідерландського "Телстар" із другого дивізіону.
Покинути "Рух" Файє зміг завдяки спеціальному трансферному правилу ФІФА для легіонерів в Україні та Росії, яке з'явилось у березні 2022-го. Воно дає змогу іноземним футболістам та тренерам призупиняти угоди з українськими клубами без згоди сторін. Лассана також звернувся до ФІФА з вимогою стягнути з "Руха" компенсацію в розмірі 316 тисяч євро та 5% річних на цю суму. Палата вирішення спорів Футбольного трибуналу частково задовольнила вимоги Файє.
Нині ФІФА наклали тимчасову заборону на трансфери, яка діятиме, допоки "Рух" не виплатить суму компенсації. Львівський клуб зобов'язаний виплатити Файє 24 тисяч євро та 5% річних на цю суму. У задоволенні решти вимог захиснику було відмовлено.
За словами спортивного директора "Руха" Володимира Лапіцького, клуб найближчим часом виконає вимоги трубуналу ФІФА. Окрім цього, львів'яни планують подати проти колишнього гравця зустрічний позов та стягнути 500 тисяч євро, які були передбачені у контракті гравця як санкції за розірвання угоди в односторонньому порядку.
"Рішення Палати вирішення спорів ФІФА вкотре продемонструвало зневажливе, зверхнє і несправедливе ставлення цієї організації до наших клубів, нашого футболу і країни загалом. Пригадайте історії з ексфутболістами «Шахтаря»", – розповів Лапіцький клубому сайту "Руха".
"Футболіст не зіграв за клуб жодної хвилини, в односторонньому порядку розриває контракт, а орган футбольного правосуддя карає наш клуб і ще й накладає трансферний бан. Це виглядає якимось абсурдом. Але маємо таку ситуацію і будемо від цього відштовхуватись. Зрозуміло, що у нас не залишається іншого виходу як оплатити футболісту кошти згідно Рішення ПВС ФІФА, щоб зняти з клубу заборону на  трансфери. І ми це зробимо найближчим часом. А далі плануємо подати зустрічний позов до футболіста в ту ж Палату з вимогою покарати Файє за розрив контракту в односторонньому порядку".
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5092 / 1.54MB / SQL:{query_count}