«Важкі» медалі

Зі світового форуму з важкої атлетики Україна повертається не з порожніми руками

В Ер-Ріяді закінчився чемпіонат світу з важкої атлетики, що проходив з 4 по 17 вересня. Збірна України здобула на турнірі чотири нагороди.
В Саудівській Аравії розіграли медалі у 20 вагових категоріях: по десять у чоловіків та жінок. Україну у п'яти категоріях представили сім спортсменів: Каміла Конотоп, Світлана Самуляк (обидві - 59 кг), Марія Гангур, Ганна Давидова (обидві - 64 кг), Анастасія Манєвська (87 кг), Максим Домбровський (89 кг) та Олег Ганзенко (понад 109 кг).
Перші медалі в складі "синьо-жовтих" завоювала Каміла Конотоп. 22-річна харків'янка виборола "срібло" у ривку (106 кг), "бронзу" у поштовху (130 кг) та стала віцечемпіонкою світу за сумою двоборства з результатом 236 кг.
Ще одну нагороду до доробку України додала Анастасія Манєвська. Їй вдалося взяти "бронзу" в ривку з результатом 106 кг, але через травму плеча Манєвська не виступила у поштовху.
Щодо інших українців, то результати рівня першої "десятки" також показали Марія Гангур та Ганна Давидова. Гангур стала дев'ятою у ривку та загалом в двоборстві (94+111), а Давидова - п'ятою в ривку та шостою в двоборстві (98+112).
Таким чином, Україна здобула на ЧС-2023 з важкої атлетики чотири медалі: дві "малі" бронзи, одне "мале" срібло та одне велике "срібло".
У медальному заліку "великих" медалей Україна розділила 16-те місце з Нігерією та Мадагаскаром, а в загальному заліку стала 19-тою.  Минулого року в Колумбії збірна України завершила чемпіонат світу на 16-му місці загального медального заліку з "малими" нагородами Каміли Конотоп, Аліни Марущак та Ірини Дехи.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5203 / 1.53MB / SQL:{query_count}