Коли немає рівних

Ярослава Магучих ефектно поставила крапку в сезоні

Українка Ярослава Магучіх з рекордом сезону виграла фінал Діамантової ліги-2023 зі стрибків у висоту. Сталося це у фіналі найпрестижнішого комерційного турніру з легкої атлетики. Етап в американському Юджині став для легкоатлетів останнім у нинішньому сезоні. Його учасниками стали найкращі спортсмени за підсумками попередніх 13 етапів.
До фіналу головного комерційного змагання з легкої атлетики у стрибках у висоту пробилися три українки: Ірина Геращенко, Ярослава Магучіх та Юлія Левченко. Геращенко розпочинала змагання у США у статусі лідерки сезону Діамантової ліги у цій дисципліні. Магучіх – як чинна чемпіонка фіналу 2022 року та переможниця цьогорічного чемпіонату світу в Будапешті.
Загалом учасницями фіналу в Юджині у секторі жіночих стрибків у висоту стали сім легкоатлеток. Першими серед українок розпочали змагання Геращенко та Левченко, які без помилок виконали стрибки на висоті 1.83 м та 1.86 м. Магучіх виконала перший стрибок на висоті 1.91 м, яку взяла у першій спробі. Натомість Левченко здолала її у третій, а Геращенко не виконала жодного вдалого стрибка та вибула зі змагань й посіла сьоме місце.
Планку на висоті 1.95 метра Магучіх перестрибнула у першій спробі. Однак на цій висоті з боротьби вибула Юлія Левченко, яка не змогла взяти планку з трьох спроб і посіла шосте місце. Так само цю висоту не подолали британка Морган Лейк (п’яте місце), та американка Вашті Каннінгем (четверте місце).
Боротьба за нагороди розгорнулася між Ярославою Магучіх, австралійкою Ніколою Оліслагерс та сербкою Анджеліною Топіч. На висоті 1.98 м вибула Топіч. Натомість Оліслагерс взяла планку на висоті 1.98 м у третьому стрибку.А Магучих подолала цей бар’єр з першої спроби.
Суперниці продовжили боротьбу за перемогу на висоті 2.01 м, яку автралійка та українка взяли у першому стрибку. Планку 2.03 м Оліслагерс не подолала за дві спроби, тоді як Магучіх взяла її у другій спробі та встановила новий рекорд сезону у світі. У третьому стрибку Нікола повторила результат українки та оновила власний найкращий показник у кар'єрі.
Усі три стрибки Оліслагерс та Магучіх на висоті 2.05 метра виявилися невдалими. Однак завдяки попереднім стрибкам чемпіонкою стала українка.
Таким чином, впродовж 13 етапів 2023 року Магучіх здобула три перемоги: у Рабаті, Сямені та Брюсселі. У фіналі турніру Ярослава виборола четверте "золото". Завдяки цьому результату стрибунка у висоту виграла усі три міжнародні турніри у 2023 році: чемпіонат Європи у приміщенні, чемпіонат світу з легкої атлетики та, власне, Діамантову лігу.
Захистивши статус чемпіонки Діамантової ліги, Магучіх стала першою дворазовою переможницею турніру з України. Дотепер українські легкоатлети вигравали сезон не більше одного разу.
Рекордсменами Діамантової ліги за кількістю перемог у сезоні є американець Крістіан Тейлор (потрійний стрибок) та француз Рено Лавіллені (стрибки із жердиною). Обдва легкоатлети здобули по сім титулів.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5313 / 1.55MB / SQL:{query_count}