Розуміння, підтримка і повага

Що, на вашу думку, найважливіше у ставленні чоловіка до жінки?

фото: anyutka.net
Оксана Юринець, парламентар
Звичайно, повага! Якщо почитати Біблію, то в очах Бога жінка достойна поваги і честі. Повага має бути і в ставленні чоловіка до дружини, і у ставленні чоловіка до будь-якої іншої жінки.

Якщо говорити про сім’ю, то без поваги чоловік ніколи не зможе побачити в жінці маму своїх дітей.

Якщо ж він зневажливо ставиться до інших жінок, то йому варто пам’ятати, що на світ його привела саме Жінка, і тільки це вже заслуговує на повагу. Не можу спокійно спостерігати, як, наприклад, в метро чоловіки собі спокійно сидять, а жінки “звисають” над ними. Думаю, з неповагою до жінок може ставитись тільки той чоловік, який не поважає себе.
Роксоляна Богуцька, дизайнер
Найважливішими у ставленні чоловіка до жінки є розуміння, підтримка і повага. Це ті “три кити”, на яких повин­ні бути засновані стосунки. Чоловік жінку має розуміти завжди, незалежно від того, скільки часу вони знайомі і який це етап їхнього життя. Те ж саме з підтримкою – вона має бути постійною, хоча, на жаль, про це чоловіки все частіше забувають, думають лише про себе, ставлячи на перший план свою позицію і своє місце в житті.

Вважаю, що жінка завжди повинна відчувати под­виги, зроблені чоловіком заради неї. Комусь подобаються навіть незначні (елементарне спокійне спілкування ввечері), а комусь грандіозніші (дістати “зірку з неба”). Все залежить від того, як жінка це все сприймає. Та головне, аби вони були постійно – не лише 8 березня, на День матері чи на день народження.

Особисто для мене щоденне розуміння чоловіка набагато важливіше, аніж разова “зірка з неба”.
Зоряна Владика, піар-менеджер компанії “ДікАрт”
Повага, гадаю, є одним з найважливіших елементів будування гарних стосунків. А ще коли тебе люблять, цінують, підтримують твої будь-які божевільні та спонтанні ідеї!..

Крім того, чоловік повинен бути найкращим другом (з чоловіками завжди весело, завжди є про що поговорити, завжди цікаво). Вважаю свого чоловіка крутим другом, який на зв’язку 24 години на добу, людиною, яка каже тільки правду про мій зовнішній вигляд, завжди смішний, веселий. Інколи я не розумію, чому беру його на зустрічі з подругами. Так, дружба у стосунках дуже важлива!
Наталія Улинець, керівник агенції медіа-комунікацій “Перфектні рішення”
Найважливіше – це любов чоловіка до жінки, відчуття її на всіх енергетичних рівнях (якщо, звісно, мовиться про жінку – дружину чоловіка).

Чоловік має поважати жінку, вкладаючи в це поняття всю свою гідність і манери. Що більше чоловік розуміє жіночу природу і принципи, то більше відчуває її величність Жінку.

Позитивні емоції, повага, розуміння жінки є головними у ставленні до неї чоловіка. Якщо жінка випромінює любов, радість, упевненість – значить все гаразд із чоловічим ставленням до неї.
Юлія Божик, піаністка, дружина скрипаля-віртуоза Олександра Божика
На мою думку, найважливіше у ставленні чоловіка до жінки – повага і уважність. Такі риси є запорукою успішних стосунків не тільки між чоловіком і жінкою, але й між людьми взагалі.

Адже коли є уважність до почуттів і переживань, повага до людини загалом – тоді це надійний фундамент для хороших стосунків!
Іванка Войтович, художниця
Найважливіше у стосунках – повага і любов. Повага як до тебе особисто, так і до того, що ти робиш. Але ця повага і любов мають бути взаємними, не тільки чоловіка до жінки, але й жінки до чоловіка! Головне, щоб їм разом завжди було цікаво і комфортно.

Одне з перших яскравих вражень від наших стосунків було таким: на етапі зародження нашого кохання майбутній чоловік подарував мені мій портрет, намальований ним же (тоді я зрозуміла: точно любить).

Ціную кожен день, прожитий разом, бо навіть побутові дрібнички, зроблені нестандартно, важливі, можуть вражати.
Оксана Дащаківська, керівник Західноукраїнського представництва Міжнародного фонду “Відродження”
Повага, увага, емпатія – ось, напевно, три найважливіші речі.

З отим співпережиттям найважче, бо одна річ, коли чоловік каже: “Я розумію, за що ти переживаєш, але, повір, то того не варте і все”. Але ж мої переживання на тому не закінчуються? А чоловік думає, що він сказав – і того досить.

З приводу прикладів складніше. Мене вражають чоловіки, які в нинішніх умовах дивуються, коли бачать жінку за кермом. Позитивно вражають і ті, що вміють слухати.
Оксана Думанська, письменниця
Скажу банальність, але одним з найбільш важливих у ставленні чоловіка до жінки для мене є вміння здивувати.

Колись, у давні часи, коли ми жили в стані постійного дефіциту, чоловік подарував мені на день народження деревце азалії. Це був січень, на ринку – самі гвоздики. Тоді цей дарунок став важливішим для мене і за парфуми, і за косметику. Та квітка стояла на підвіконні і щодня нагадувала, що задля мене було докладено багато зусиль.
Вікторія Амеліна, письменниця
Найбільший подвиг, як не банально, – оте “бути разом і в горі, і в радості”. А це означає, зокрема, приймати жінку такою, якою вона є.

Проте найбільша складність у тому, що люди (а жінки ж таки люди!) змінюються: хворіють, гладшають і худнуть (і так по колу), роблять нові зачіски (не завжди вдалі), опановують нові професії або стають безробітними. І любити людину крізь усі ці зміни – це круто, а іноді подвиг. Кажу як людина, яка постійно змінюється і яку попри це люблять.

Що ж до конкретних вчинків: колись чоловік відпустив мене працювати до іншого міста, сказав, що якщо я через нього залишусь, то, можливо, ніколи йому цього не пробачу. За півроку я повернулась додому. Іноді подвиг – це кохаючи відпустити.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4815 / 1.62MB / SQL:{query_count}