700 років до кінця світу

Економісти канадської дослідницької компанії BCA розрахували орієнтовну дату загибелі людства

Людській цивілізації, можливо, залишилося жити не більше 700 років, а саме – до 2710 року. Про це свідчать дані доповіді канадської компанії BCA Research, що спеціалізується на інвестиційних дослідженнях, повідомляє Quibbll.  Такі цифри наводяться і в розісланому клієнтам огляді під назвою “Ризик Судного дня”.
Як зазначається, головний стратег BCA Research Пітер Березін, колишній економіст Goldman Sachs, задався питанням – чи може настати кінець світу і наскільки ймовірною є тотальна загибель людства. За його словами, незважаючи на те, що подібного роду гіпотетичні події малоймовірні, недооцінювати їх все ж не можна.
“Найбільш невтішне те, що наш аналіз передбачає високу ймовірність зникнення людей на горизонті кількох століть, а можливо, і набагато раніше”, –  наголошується в огляді.
Визнаючи, що подібні обчислення – це лише гра розуму, Березін проте вважає, що ймовірність загибелі людства до 2290 року 50%, а до 2710 року – 95%. При цьому особливо підкреслюється, що причиною загибелі цивілізації зовсім не обов’язково стане якийсь горезвісний кінець світу – вкрай висока ймовірність самознищення людства на стадії просунутого технологічного розвитку.
“У нас вже є технології, які дозволяють знищити Землю, але ми ще не розробили технологію, здатну врятувати нас у разі катастрофи”, – повідомляє BCA Research.
Як приклад Березін наводить вчених із університету Вісконсіна в Медісоні (США). У 2012 році вони продемонстрували, що в лабораторних умовах досить просто вивести новий штам грипу, більш небезпечний, ніж “іспанка”, яка забрала мільйони життів на початку ХХ століття.
Крім цього, не можна виключати загрозу ядерної війни, падіння астероїда, пандемії, виникнення вороже налаштованого штучного інтелекту, або виходу з-під контролю змін клімату. Словом, саме в цей час ймовірність загибелі цивілізації набагато вища, ніж вона була в минулому або ж буде в майбутньому, резюмують експерти.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4843 / 1.54MB / SQL:{query_count}