Рекордні прибутки українських IT-спеціалістів

Українські IT-спеціалісти продали за кордон товарів і послуг більше ніж на 2,5 мільярди доларів

За обсягами українського експорту вітчизняна IT-індустрія посідає третє місце. Попереду – лише аграрний сектор та металургія, повідомляє канал “24”.
Українські інженери та програмісти досягли значних успіхів на міжнародній арені. Наприклад, вітчизняні спеціалісти взяли участь у розробці інтелектуального дефібрилятора, який встановлено на Міжнародній космічній станції (МКС). Цей пристрій здатний не просто відновити роботу серця, а й прийняти рішення, чи варто проводити дефібриляцію. Також винахід забезпечує зв’язок з клінікою та може передавати туди зібрану про пацієнта інформацію.
Іншим значним досягненням українських інженерів є унікальний спортивний трекер, створений для ліванської плавчині. Після “втручання” українських спеціалістів трекер став показувати швидкість, стиль плавання, відстань і рахувати пульс.
В нагоді стали вміння вітчизняних IT-спеціалістів і в Україні. Унікальну електронну систему засідань та голосування вже використовують у комітетах Верховної Ради. Перевагою системи є те, що вона виключає кнопкодавство та необхідність використання паперових документів. Натомість пропонує повну автоматизацію, підзвітність і прозорість.
Україна є одним із лідерів в IT-галузі. За різними показниками входить у ТОП-5 та ТОП-15 країн з найбільш стрімким розвитком IT-індустрії.
Зазначимо, найбільшою проблемою українського IT-сектору є регулярні обшуки з боку правоохоронців. Це відлякує інвесторів і змушує емігрувати програмістів. Лише за останні два роки Україну залишили 9 тисяч інженерів та програмістів.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5566 / 1.53MB / SQL:{query_count}