Час “дислайка”

Марк Цукерберг пообіцяв незабаром ввести у Facebook функцію “дислайк” (“не подобається”), яка служитиме для користувачів “висловленням співчуття”

Марк Цукерберг пообіцяв незабаром ввести у Facebook функцію “дислайк” (“не подобається”), яка служитиме для користувачів “висловленням співчуття”. Новина викликала змішану реакцію інтернет-аудиторії, а експерти вже згадали, що найбільше “дислайкатимуть” записи про фітнес і спорт.
Засновник Facebook Марк Цукерберг під час чергової сесії питань та відповідей із користувачами пообіцяв ввести в соціальній мережі довгоочікувану кнопку “дислайк”.
“Мені здається, люди просили про функцію dislike уже багато років. Але сьогодні особливий день – можу сказати, що ми працюємо над цією функцією, тож скоро вона з’явиться в соцмережі”, – заявив Цукерберг.
При цьому в аналогічній сесії запитань-відповідей у грудні 2014 року Марк навпаки рішуче дав зрозуміти співрозмовникам, що “дислайків” у Facebook не буде.
“Це не те, чим ми плануємо займатися найближчим часом. Кнопки “Не подобається” не буде. Це точно”, – зазначив тоді він.
Водночас засновник Facebook іще тоді продемонстрував, що розуміє необхідність введення інструменту для вираження емоцій у випадку, якщо “лайкати” запис не хочеться. “Ми поки розмірковуємо над цим. Наразі в користувачів Facebook є щонайменше один такий інструмент – коментарі”, – підкреслив Цукерберг.
Крім того, Марк поділився своїми ідеями щодо того, які функції насправді повинна виконувати кнопка “дислайк”. “Ми розмірковуємо над введенням функціональності, що допомагає людям позначити негативні емоції у разі, якщо сталося щось дійсно погане.
Натискати “Мені подобається”, коли людина розмірковує про культурні і соціальні проблеми чи розповідає про свою втрату, дійсно досить неприродно. Людям хочеться висловити свої співчуття, а не “лайкати” подібні записи”, – міркував у грудні 2014 року Цукерберг.
У той же час поява класичних “дислайків” призвела б до створення ідеального інструменту для висловлення невдоволення. А негативу в соціальній мережі, на думку Цукерберга, і так чимало.
Крім того, низка експертів відзначала, що ймовірна поява “дислайків” може відлякати рекламодавців, які не бажають, аби їх записи активно “мінусували” користувачі.
Під час свого останнього виступу засновник Facebook назвав ще одну причину відсутності кнопки “не подобається”. За його словами, це зробило б соцмережу схожою на систему форумів Reddit із її функцією голосування “за” і “проти”. “Це не те, що ми хотіли б показати світу”, – підкреслив він. Проте любителям негативу зарано радіти, оскільки основним призначенням dislike все ж стане вираження співчуття.
Користувачі по-різному відреагували на впровадження довгоочікуваної функції у Facebook. Так, багато людей, виявляється, вважає, що поява “дислайків” призведе до смерті соцмережі, а частина вже передчуває майбутні масштабні війни в коментарях.
А ресурс Fast Company вже сформулював п`ять реальних причин, чому “дислайк” усе ж потрібен Facebook.
Передусім однойменне співтовариство “Любителів дислайків” уже набрало в соцмережі 3,2 млн підписувачів, а відповідну петицію свого часу підтримали понад 1,3 млн осіб. Окрім того, кнопка дозволить користувачам висловлювати солідарність у зв’язку з негативними подіями, стане мотиватором для рекламодавців і, що найголовніше, дасть змогу “мінусувати” дратівливі записи!
До речі, видання Daily Mail уже нагадало про одне з останніх соцопитувань із приводу найбільш дратівливих для користувачів Facebook записів. Більше половини опитаних не любить постів про здорове харчування і тренування, 45% користувачів дратують фото їжі, а 36% – публікації батьків про успіхи їхніх дітей.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5234 / 1.55MB / SQL:{query_count}