Хто перший на Марс

Проект Mars One завершив прийом заявок від тих, хто бажає створити першу людську колонію на сусідній планеті

фото: naked-science.ru
Понад 200 тисяч людей мріють покинути Землю і полетіти на Марс, аби там заснувати колонію. Відповідні заявки уже подали охочі із більш ніж 140 країн. Про це повідомив співзасновник і генеральний директор проекту Mars One Бас Ленсдорп. Нагадаємо, метою цього проекту є колонізація Марса.
На його сайті уточнюють, що 202 586 осіб з більш ніж 140 країн подали заявки на політ. Лідером за кількістю охочих покинути Землю виявилися США (аж 24% від загальної кількості), чимало охочих колонізувати Марс знайшлося й в Індії (10%), Китаї (6%), Бразилії (5%), Великобританії (4%), Канаді (4%), Мексиці (4%), Філіппінах (2%), Іспанії (2%), Колумбії (2%), Аргентині (2%), Австралії (1%), Франції (1%), Туреччині (1%), Чилі (1%), Україні (1%), Перу (1%), Німеччині (1%), Італії (1%) та Польщі (1%). 
Зазначимо, що прийом заявок уже закінчено. До кінця цього року із загального числа добровольців організатори місії відберуть тих, хто пройде у другий тур. А до 2015 року із них створять шість-десять команд (по чотири особи в кожній). Після цього упродовж ще декількох років усі майбутні “марсіани” проходитимуть спеціальну програму навчання, а вже опісля й відберуть чотирьох перших добровольців, які й вирушать підкорювати Марс.
202 586 осіб з більш ніж 140 країн подали заявки на політ до Марсу. Лідером за кількістю охочих покинути Землю виявилися США
Щоправда, найімовірніше, що їм вже не вдасться повернутися назад на Землю, адже наразі не існує технологій, що б дозволили це зробити. Спершу планувалося, що перша місія на Марс відправиться у 2023 році, однак невдовзі дату перенесли на два роки. За попередніми підрахунками, відправка на Червону планету чотирьох осіб обійдеться у шість мільярдів доларів. 
У Mars One очікують, що бодай частину цієї суми на себе візьмуть спонсори та ділові партнери. Зрештою, вони вже й жертвують гроші: точна сума ще невідома, однак перевищує 200 тисяч доларів. Ленсдорп також розповів, що апарат, яким летітимуть добровольці, сконструюють на базі зонда NASA Phoenix, який у 2008 році здійснив успішну посадку на Марс.
Між тим науковці застерігають про серйозні труднощі, з якими доведеться боротися першим відвіду­вачам Марса. У журналі Science опублікували статтю, в якій йдеться, що за 360 днів польоту до Марса і назад та 500 днів перебування на ньому людина отримає дозу опромінення, яку можна порівняти із тією, що отримують астронавти за всю свою кар’єру. Однак навряд, чи це відіб’є бажання увійти у четвірку щасливчиків, яким першим в історії людства вдасться прогулятися Марсом.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5512 / 1.54MB / SQL:{query_count}