Як правильно поповнити картку ЛеоКарт?

У Львові на всіх маршрутах працює контроль – штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 гривень

З 11 грудня у Львові діють єдині тарифи на проїзд у трамваях, автобусах та тролейбусах. Вартість однієї поїздки в усіх видах транспорту залежить від способу оплати та складає: 13 грн – при оплаті транспортною карткою ЛеоКарт, 15 грн – при оплаті банківською картою чи пристроєм з NFC; 20 грн – при оплаті готівкою у водія; 6,5 грн – для студентів при оплаті студентською транспортною карткою ЛеоКарт. Пасажири пільгової категорії та школярі мають можливість скористатися безкоштовним проїздом – лише за наявності персоналізованої транспортної ЛеоКарт. 
Мешканцям Львова та усім користувачам громадського транспорту міста нагадують про важливість коректного введення номера транспортної картки ЛеоКарт під час її поповнення. Часто через помилки при наборі гроші надходять на іншу картку, введену помилково.
Щоб не вводити щоразу номер картки, її можна поповнювати через застосунок EasyPay, де є можливість прив’язати ЛеоКарт – нагадують у департаменті мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.
«Дуже часто при поповненні транспортної ЛеоКарт через термінали та веб-сайт EasyPay, власники неправильно вводять номер своєї картки – відповідно кошти надходять на іншу картку, помилковий номер якої ви вказали, а не на баланс вашої. Просимо уважно вводити кожну цифру номеру вашої транспортної картки. Бо при помилковому поповненні чужого рахунку, на жаль, нема можливості повернути цю суму назад. Тож нагадуємо про ще один спосіб поповнення ЛеоКарт – через застосунок EasyPay, де є можливість прив’язати свою транспортну картку і не мати проблем з постійним введенням її номера. Користуйтеся», – наголошують у департаменті мобільності та вуличної інфраструктури Львівської міської ради.
Після масштабного збою у роботі мобільного оператора «Київстар» у Львові відновили систему безготівкової оплати в усьому громадському транспорті міста. Відтак, пасажири можуть розраховуватися за проїзд і карткою ЛеоКарт, і банківськими картками чи гаджетами з підтримкою NFC у всіх видах транспорту. 
Нагадаємо, що транспортні картки ЛеоКарт поділяються на два типи: загальні та персоналізовані. Персоналізовані картки діляться на три категорії: пільгові, учнівські та студентські. 
Загальна «ЛеоКарт» – червоного кольору – передбачена для пасажирів, які оплачують за проїзд і обирають для себе саме такий спосіб оплати. Вартість картки-носія квитка – 60 грн. Важливо, що на загальній картці «ЛеоКарт» завжди має бути баланс для резервної поїздки. Тому під час купівлі необхідно оплатити 60 грн за саму картку та внести депозит у розмірі 10 грн. Ці 10 грн залишається на балансі картки, що дає можливість пасажиру, навіть при нульовому балансі, здійснити одну резервну поїздку.
Далі, аби активувати картку, її необхідно поповнити на суму від однієї гривні. Однак пасажирам рекомендують поповнювати карту на суму не меншу, ніж вартість однієї поїздки.  
Персоналізована «ЛеоКарт» – синього кольору – передбачена для пасажирів, які мають пільгу чи знижку на проїзд у громадському транспорті. Персоналізовані картки діляться на три категорії: пільгові, учнівські та студентські. Такі картки містять фото та персональні дані власника.
Пільгова «ЛеоКарт» передбачена для пасажирів, які мають 100% пільгу на проїзд у громадському транспорті. Власники такої картки користуються громадським транспортом Львова на безоплатній основі. З 11 грудня така картка є єдиною підставою для безоплатного проїзду у громадському транспорті.
Для пільговиків, які живуть, навчаються чи працюють на території Львівської МТГ, такі картки виготовляють безоплатно. Пільговикам з інших громад необхідно оплатити вартість картки-носія квитка – 60 грн. Власники пільгових «ЛеоКарт» можуть користуватися міським громадським транспортом Львова без обмежень.
Учнівська «Леокарт» передбачена для школярів, які навчаються у загальноосвітніх навчальних закладах Львівської громади. Лише учні-власники такої картки можуть користуватися громадським транспортом Львова на безоплатній основі.
Учнівську «ЛеоКарт» можна оформити індивідуально в одному зі семи пунктів подачі документів/видачі карток. Або ж централізовано – через свій навчальний заклад. 
Вартість виготовлення учнівської «ЛеоКарт» становить 60 гривень. Однак для цих пільгових категорій осіб шкільного віку транспортні картки виготовляють безплатно:
– діти з багатодітних сімей;
– діти з інвалідністю;
– діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, крім тих, що перебувають під опікою (піклуванням);
– діти, які належать до потерпілих від Чорнобильської катастрофи, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою;
– неповнолітні діти загиблого або померлого військовослужбовця під час проходження військової служби.
На підставі учнівської «ЛеоКарт» школярі можуть їздити в міських автобусах, трамваях та тролейбусах безкоштовно цілий календарний рік. Обмежень щодо кількості поїздок немає.
Студентська «ЛеоКарт» передбачена для студентів, які навчаються у вишах, коледжах/професійно-технічних училищах Львівської громади. Власники такої картки зможуть користуватися громадським транспортом Львова зі знижкою 50%. Якщо студент не оформив собі таку картку, то він оплачуватиме проїзд у міському транспорті за повною вартістю.
Студентську «ЛеоКарт» можна оформити централізовано – через свій навчальний заклад. Видача карток теж відбувається централізовано.
Вартість виготовлення студентської «ЛеоКарт» становить 60 грн. Однак для студентів, які належать до пільгових категорій, транспортні картки виготовляють безплатно. Також студенти-пільговики, на підставі своєї пільгової «ЛеоКарт», зможуть користуватись громадським транспортом на безоплатній основі.
На підставі студентської «ЛеоКарт» студенти можуть їздити в міських автобусах, трамваях та тролейбусах за пів ціни цілий календарний рік. Обмежень щодо кількості поїздок немає. 
Контролери працюють в усіх видах громадського транспорту. Для перевірки вони використовують портативний міні-термінал. На початку перевірки контролер заблокує бортову систему АСОП (валідатори). Це унеможливить будь-яку оплату чи валідацію проїзду під час контролю. До міні-терміналу контролера пасажир має прикласти той засіб (банківську картку, телефон із системою NFC, ЛеоКарт), що був використаний для безготівкової оплати проїзду. Контролер перевіряє саме факт валідації, а не списання коштів з картки.
Аналогічно, за допомогою такого ж пристрою, здійснюється перевірка реєстрації пільгових ЛеоКарт. Контролер перевіряє не наявність картки, а саме факт валідації.
Пасажирам, які здійснювали оплату готівкою у водія, для перевірки необхідно надати паперовий квиток – контролер через міні-термінал зчитає всю необхідну інформацію з QR-коду на ньому. 
Штраф за неоплачений/незавалідований проїзд складає 300 грн.

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5354 / 1.59MB / SQL:{query_count}