Конкурс «Молодий тренер року»: переможець отримає премію 35 тисяч гривень

Учасниками можуть стати представники усіх спортивних шкіл Львівщини

На Львівщині приймають документи на участь у другому обласному конкурсі «Молодий тренер року». Подавати заявку запрошують тренерів віком від 18 до 35 років. Організовує та проводить конкурс управління молоді і спорту Львівської ОВА.
Зі слів Романа Хім’яка, начальника управління, цього року конкурс масштабували, і його учасниками тепер можуть стати тренери не лише з обласних спортивних шкіл, а й зі спортивних шкіл, які перебувають у підпорядкуванні громад.
«Це проєкт, який Львівська ОВА розпочала минулого року. По фідбеках ми зрозуміли, що він абсолютно потрібен, бо в доволі складний час, за останні чотири роки – час пандемії та повномасштабного вторгнення – надзвичайно важливо мати зайнятість. Молоді тренери до 35 років, такий вік зумовлений законодавством України, за нашими спостереженнями є тими, хто першими зустрічаються з юними спортсменами. І від них залежить, чи дитина залишає заняття, чи йде далі. Грошова винагорода все-таки дозволяє більш впевнено себе почувати, додає мотивації», – зазначив Роман Хім’як.
Окрім того, за його словами, однією з цілей проведення конкурсу є збільшення частки молодих тренерів в області до 30% від загальної кількості.
«Станом на сьогодні частка молодих тренерів на Львівщині складає 17%. Це доволі мало, але цьому є і економічні, і соціальні причини. Сподіваємось, за кілька років тренерів молодих, амбітних буде більше. Хочемо, щоб їх кількість збільшилася до 30%», – додав Роман Хім’як.
Переможець конкурсу цього року отримає грошову винагороду розміром 35 тисяч гривень. Документи на участь можна подавати через електронну пошту або ж безпосередньо до управління молоді і спорту ЛОВА до 24 листопада.
Переможниця торішнього конкурсу, майстер спорту України, тренерка з художньої гімнастики Комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №1 Ірина Габрильчук наголошує, що участь у такому конкурсі додає мотивації та натхнення у роботі. 
«Це дуже класна мотивація, дуже сильне натхнення для тренерів працювати саме на результат. Коли ми виховуємо спортсменів і вони підіймаються на п’єдестал – це неймовірно приємно. Завдяки цьому конкурсу управління молоді і спорту зробило так, що тренери теж можуть піднятися на п’єдестал. Ми натхненні такими проєктами. Продовжуємо виховувати крутих спортсменів», – зазначила тренерка.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5270 / 1.54MB / SQL:{query_count}