Нові можливості для безоплатного навчання ветеранів

На Львівщині навчання проводять за 95 ліцензованими робітничими професіями

В умовах повномасштабної війни одним із завдань держави є соціальний  захист ветеранів та осіб з інвалідністю, якої набули внаслідок війни. Нещодавно в Україні стартував новий експериментальний проєкт, за яким учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни можуть безплатно пройти професійне навчання.
Тож ветерани мають можливість незалежно від рівня їхньої освіти пройти підготовку, перепідготовку або підвищення кваліфікації в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості (ЦПТО ДСЗ). Це  сучасні заклади освіти, які навчають робітничих професій, що актуальні на ринку праці.
Зокрема, у структурі служби повноцінно діють вісім таких центрів (Дніпропетровський, Полтавський, Харківський, Одеський, Львівський, Рівненський, Сумський та Івано-Франківський). Навчання в ЦПТО ДСЗ проводять за 95 ліцензованими робітничими професіями та 365 освітніми програмами підвищення кваліфікації.
Навчання може здійснюватися як за очною (денною, вечірньою), так і дистанційною, дуальною формами або їх поєднанням. Термін навчання – до  шести місяців.
Заявку на навчання можна подати онлайн. Рішення щодо скерування на професійне навчання ухвалює центр зайнятості не пізніше ніж на п’ятий робочий день з дня подання документів, інформує управління комунікацій Державного центру зайнятості.
Під час навчання забезпечують безоплатне проживання учаснику бойових дій та особі, яка його супроводжує (якщо навчання проходить особа з інвалідністю І групи), а також компенсація їх проїзду.
Після закінчення навчання слухачам видають документ державного зразка про присвоєння відповідної кваліфікації. 
Фінансування такого професійного навчання та пов’язаних з ним витрат здійснюється коштом Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.
Інформація, щодо навчання розміщена на порталі Державної служби зайнятості у розділі «Навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни». 
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5967 / 1.53MB / SQL:{query_count}