Транспортні картки «ЛеоКарт» у продажі: де їх придбати

Скористатися картками у транспорті Львова можна буде з 11 грудня. Також залишається можливість оплати готівкою у водія, але ця опція буде найдорожчою для пасажира

У Львові з цього тижня можна придбати загальні транспортні картки «ЛеоКарт». Зокрема, у кіосках «Інтерпрес» та через термінали EasyPay. «Кіоски, де здійснюють продаж карток, є впізнаваними – вони мають наліпки «ЛеоКарт». До кінця листопада таке маркування матимуть і термінали EasyPay», – зазначають у ЛКП «Львівавтодор».
Вартість звичайної «ЛеоКарт» складатиме 60 грн. Власник зможе поповнювати її на суму від однієї гривні в тих же пунктах продажу, а також і в додаткових. Крім того, з 25 листопада функція поповнення буде доступна онлайн – на сайті ЛКП «Львівавтодор». Перевірити залишок коштів на транспортній картці можна буде за допомогою валідатора у салоні громадського транспорту.
У Львові з 11 грудня безготівкова оплата проїзду стане доступною на усіх міських маршрутах. Безготівково за проїзд можна буде оплатити банківською картою чи пристроєм з NFC та транспортною карткою «ЛеоКарт». Також залишається можливість оплати готівкою у водія, але ця опція буде найдорожчою для пасажира.
З дня впровадження безготівкової оплати проїзду в усьому громадському транспорті право на пільговий проїзд надаватиметься тільки за умови наявності персоналізованої транспортної картки «ЛеоКарт». Різні посвідчення, що зараз надають право на пільговий проїзд, у громадському транспорті Львова з 11 грудня вже не діятимуть. Виконавчий комітет Львівської міської ради ухвалив рішення про початок функціонування етапу «Безготівкова оплата проїзду» у громадському транспорті Львівської громади з 11.12.2023 року.
Картки «ЛеоКарт» поділяються на персоналізовані, які видаються учням, студентам та пільговим категоріям населення, та загальні. 
Отже, пасажири зможуть розрахуватися (оплатити/завалідувати) за проїзд кількома способами. 
Загальною транспортною карткою «ЛеоКарт». Також у громадському транспорті діятимуть пільгові, учнівські, студентські «ЛеоКарт» (докладніше про них читайте на сайті leocard.lviv.ua у розділах «Картки ЛеоКарт» – «Персоналізована картка»).
Пільгова категорія пасажирів здійснюватиме безоплатний проїзд тільки з пільговою транспортною карткою «ЛеоКарт». Тож тих людей, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті, але ще не подали документи на виготовлення «ЛеоКарт», закликають якнайшвидше це зробити (перейдіть за посиланням, щоб дізнатися, як її оформити). 
Безконтактною банківською карткою, мобільним пристроєм з підтримкою Apple Pay\Google Pay. Для цього пасажиру необхідно прикласти картку/пристрій з NFC до валідаторів, якими обладнаний міський громадський транспорт (перейдіть за посиланням для перегляду відео інструкції).
Пасажири, зверніть увагу! У разі безготівкової оплати НЕ ПОТРІБНО повідомляти водія про оплату, брати у нього паперовий квиток з QR-кодом. Тому після оплати проїзду банківською карткою або пристроєм з NFC через валідатор і сповіщення зі зеленою галочкою та звуковим сигналом – спокійно здійснюйте свою поїздку.
Не очікуйте миттєвого списання коштів – кошти за поїздку списуються з вашого рахунку не відразу, а впродовж кількох днів. Тому не панікуйте – система АСОП побудована на основі відкладеної авторизації й списання коштів відбувається залежно від правил вашої платіжної системи, вашого банку тощо. Пасажири можуть отримувати сповіщення у застосунку про передавторизацію – на рахунку «заморожується» одна гривня. Таким чином система перевіряє, чи картка активна. Після зняття оплати за проїзд ця гривня повертається на рахунок.
Готівкою у водія й отримати разовий паперовий квиток із QR-кодом, що завалідований у системі. Дуже важливо під час сплати готівкою: обов’язково брати у водія квиток, адже це підтвердження оплати проїзду; зберігати квиток до кінця проїзду та не згинати його, щоб контролер зміг просканувати QR-код. 
Важливо: з 11 грудня контролери ЛКП «Львівавтодор» працюватимуть на лініях у всьому громадському транспорті міста та перевірятимуть оплату/валідацію поїздки. 
Відтак, пасажирам, які оплачують готівкою, нагадують про необхідність отримувати та зберігати паперовий квиток впродовж всієї поїздки, а власникам ЛеоКарт – про необхідність валідувати проїзд. Контролери перевірятимуть не наявність транспортної картки, а саме факт валідації. Безквитковий чи незавалідований проїзд – це ризик отримати штраф. 
Мешканців, які мають право на пільговий проїзд у міському транспорті та ще не оформили персоналізовану транспортну картку «ЛеоКарт», закликають подавати документи для її виготовлення, попередньо здійснивши запис за номером телефону 0-800-303-007. 

Як придбати загальну ЛеоКарт та поповнити її через кіоски «Інтерпрес»:

Знайдіть найближчий до вас кіоск “Інтерпрес” на інтерактивній Google-мапі.
Щоб придбати загальну ЛеоКарт, підготуйте для оплати продавцю кіоску: 60 грн (вартість транспортної картки) та 10 грн (депозит).
Повідомте продавцю бажану суму поповнення. Для активації транспортної картки обов’язково потрібно поповнити її баланс. Це може бути сума від 1 грн, однак рекомендована сума поповнення – не менше ніж вартість однієї поїздки. Тобто, якщо ви хочете поповнити картку на 100 грн, загалом до сплати буде 170 грн: 60 грн – вартість картки, 10 грн депозиту та 100 грн поповнення балансу. 
Отримайте загальну ЛеоКарт.

Як придбати загальну ЛеоКарт через термінали EasyPay:

На головній сторінці екрана терміналу EasyPay натисніть “Електронний квиток ЛеоКарт” - “Придбання картки ЛеоКарт”. 
Введіть ваш контактний номер телефону та натисніть “Далі”.
Внесіть кошти: вартість картки – 60 грн та 10 грн депозиту . Далі натисніть “Сплатити”. 
Отримайте загальну ЛеоКарт.
Поповнити загальну ЛеоКарт через термінали EasyPay:
На головній сторінці екрана терміналу EasyPay натисніть “Електронний квиток ЛеоКарт”. Якщо іконки “Електронний квиток ЛеоКарт” нема на головній сторінці – перейдіть у розділ “Квитки, подорожі” і натисніть “Електронний квиток ЛеоКарт”, або ж введіть “Електронний квиток ЛеоКарт” у пошуковому рядку екрана.
Натисніть “Поповнення гаманця ЛеоКарт”.
Введіть номер вашої транспортної картки або прикладіть картку до зчитувача. Натисніть “Далі”.
Введіть ваш контактний номер телефону та натисніть “Далі”.
Внесіть бажану суму поповнення та натисніть “Сплатити”.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5763 / 1.6MB / SQL:{query_count}