Стати кращим дитячим медзакладом національного рівня!

Клінічний центр дитячої медицини об’єднає, збереже та розвине досвід та здобутки двох лікарень, запевняє його керівник Роман Кізима

Новостворений Клінічний центр дитячої медицини, в який об’єднали два обласні заклади охорони здоров’я, – Львівська обласна дитяча клінічна лікарня «ОХМАТДИТ» і Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр – очолив Роман Кізима. Це професійний лікар і потужний управлінець. 
Клінічний центр дитячої медицини, як писала «Львівська Пошта», – це надкластерний дитячий медичний заклад. Це об’єднання двох дитячих лікарень задля розвитку і кращих медичних послуг для дітей. Рішення про об’єднання ухвалила Львівська обласна рада 19 вересня.
Стати кращим дитячим медзакладом національного рівня, де будуть найкращі медичні послуги для пацієнтів – амбітна мета новопризначеного керівника. І вона має всі шанси бути реалізованою, бо для цього є всі умови і потенціал. Головне, зі слів Романа Кізими, Клінічний центр дитячої медицини об’єднає, збереже та розвине досвід та здобутки двох лікарень.
Клінічний центр дитячої медицини – це об’єднання двох дитячих лікарень – Львівської обласної дитячої лікарні «ОХМАТДИТ» і Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру – задля розвитку і кращих медичних послуг для дітей
«Ми об’єднали два потужні дитячі медичні обласні заклади в одну структуру, яка буде мати високий статус, управлінський рівень. У майбутньому ми плануємо працювати в основних напрямах, якими славилися обидві лікарні, а також розвивати ургентну допомогу, хірургію, онкологію, гематологію, трансплантацію кісткового мозку та інше», – каже Роман Кізима. 
У планах Клінічного центру дитячої медицини укласти 28 пакетів з НСЗУ. Досягнення цілей в.о. гендиректора центру бачить у конструктивній співпраці усіх ланок, сподівається на підтримку та злагоджену роботу усього колективу. «Розумію відповідальність, готовий спільно працювати з мотивованим об’єднаним колективом та усіма, хто підтримує лікарню, для наших маленьких пацієнтів», – наголосив новопризначений керівник.
«Мені імпонує відкритість, завзятість, швидкість Романа Кізими, вміння володіти словом, його управлінська освіта, яку він здобув в УКУ, та його освіта у США. Мені імпонують його цінності та бажання розвиватись. Він вміє залучати позабюджетні кошти, добре володіє англійською – а це дуже важливо в спілкуванні зі спонсорами та грантодавцями», – зазначала в інтерв’ю «Львівській Пошті» голова Опікунської ради Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ» Андріана Мальська. – Він має налагоджену співпрацю з американськими клініками, вміє писати гранти. Роман Кізима визнаний лікар-онколог. Він сформував молоду і потужну команду, навчив фахівців, які можуть самостійно працювати. Важливо, що Роман Кізима має добре налагоджену співпрацю з багатьма пацієнтськими організаціями, зокрема з фондом «Таблеточки». 
У планах Центру дитячої медицини укласти 28 пакетів з НСЗУ
«Львівська Пошта» писала про переваги створення Клінічного центру дитячої медицини. «Основна мета такого об’єднання – покращення якості та доступності медичного обслуговування дітей, підвищення ефективності використання бюджетних коштів та кадрового потенціалу. Пацієнт у лікарні має відчути якість надання послуг, хороший сервіс, доброзичливе ставлення. В лікарні має бути все заради дітей! Це об’єднання дасть більший коефіцієнт з оплати послуг НСЗУ, а отже, вищі зарплати для обох колективів, пріоритетне фінансування МОЗ України. Зокрема, у центрі буде більше новітнього обладнання, – каже Андріана Мальська. – Для лікарів полегшиться консультування – будемо бачити карту пацієнта в кожній лікарні. Пацієнту буде зручніше, якщо йому доведеться їздити з лікарні в іншу на консультацію. Корпуси залишаються, ніхто нічого не продає, є мораторій на скорочення медичних кадрів. Все прозоро та публічно».
«Зі створенням Клінічного центру дитячої медицини медики хотітимуть тут працювати. Якщо люди будуть знати, що в цьому центрі поважають працю лікаря, чують і прислухаються до лікаря, сприяють його особистісному розвитку, думають про покращення умови праці, де буде гідна заробітна плата, то, звісно, працювати у Клінічному центрі дитячої медицини буде за честь», – резюмує Андріана Мальська.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.6096 / 1.57MB / SQL:{query_count}