Як святкуватимемо День захисту дітей

«Львівська Пошта» підготувала добірку подій, які зацікавлять і малюків, і підлітків

*Палац Хоткевича 1 червня з 16:00 до 20:00 запрошує дітей та їхніх батьків разом провести День захисту дітей. Подія підходить для всіх охочих віком від 5 років. Із 16:00 до 18:00 в палаці триватиме творче заняття з малювання повітряних куль кавою від студії образотворчого мистецтва. На занятті будуть малювати повітряні кулі кавовим розчином на папері, щоб кожен зміг створити свій оригінальний малюнок. А з 18:00 до 20:00 тут проведуть концерт від колективів Палацу Хоткевича – «Намиста», «Квітів України», «Мрії», «Під мостом».
Вхід на подію вільний, але потрібно заповнити реєстраційну форму.
До слова, з 12 по 18 червня в Палаці Хоткевича діятиме тижневий денний табір для підлітків від 12 до 17 років. Його учасники вчитимуться створення колажів та займатимуться гендмейдом, вивчатимуть акторську майстерність, відеозйомку, створення stopmotion. Крім того, будуть музичні заняття з можливістю пограти на різних інструментах, спільні пікніки та прогулянки, діти отримають гарні фото з навчання, багато крутих сюрпризів та подарунків.
Вартість участі в таборі – 3500 грн, для зареєстрованих до кінця травня – 3200 грн. У вартість входить відвідування всієї програми майстерні, матеріали для майстер-класів, обід та перерва зі смаколиками. Після реєстрації з вами зв’яжеться координатор і надішле квитанцію для оплати. Зареєструватися можна тут. Координатор Ярослав, тел. (095)656-09-98.

*Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького запрошуємо провести Міжнародний день захисту дітей у Львівському скансені. 1 червня о 12:00 і 15:00 на головній галявині біля дзвіниці із села Хоросно триватимуть веселі народні ігри, жваві розваги, командні завдання, веселе спілкування на свіжому повітрі. Також діти та їхні батьки зможуть більше дізнатися про літню програму зустрічей «Твої канікули у Гаю». Цього дня вхід для дітей до 16 років буде безкоштовним (за наявності підтверджувальних документів).
Якими ж будуть літні канікули у Шевченківському гаю? Ці зустрічі розраховані на дітей віком від 6 до 10 років і триватимуть із 5 по 9 червня. Цілий день на свіжому повітрі, без гаджетів, максимум цікавих історій, знайомство з українськими традиціями та мандрівки музеєм. Для учасників уже готують захопливу програму, а саме: цікаві майстер-класи (народна іграшка, народна кухня, розпис кахлів, мащення долівки); командні завдання та народні ігри; інтерактивні розваги; годування тваринок; веселе спілкування на свіжому повітрі; смачне і корисне харчування.
Вартість – 4000 грн (для дітей пільгових категорій – 3500 грн), для тих, що зареєструються до 1 червня включно, – 3800 грн. Реєструватися треба за посиланням. Контактний тел. (099)719-22-02. За цю вартість діти отримають: супровід виховників; пізнавально-етнографічну програму та розваги; витратні матеріали для майстер-класів, музейні сувеніри; щоденне харчування (два перекуси й обід); вхідні квитки.

*Львівський музей історії релігії на 1 червня з нагоди свята готує для юних відвідувачів кілька заходів. О 13:00 тут розпочнеться квест виставкою «Симон Чехович. Відреставровані твори генія бароко». О 15:00 діти можуть долучитися до майстер-класу з малярства на склі «Мій Ангел», який триватиме впродовж двох годин. На цю подію обов’язковий попередній запис за тел. (066) 458-00-02, Оксана. 
Також 1 червня юні гості музею матимуть безкоштовний вхід (для дітей дошкільного та шкільного віку) на музейні виставки й у підземелля.

*У Будинку воїна 1 червня о 16:00 Перший жіночий ветеранський простір «Рехаб» організовує благодійний аукціон «Ангели Надії», на якому будуть представлені картини ангелів-охоронців, намальовані дітьми наших захисників та загиблих героїв. Кожна картина маленького художника унікальна і має свою історію, яку розкажуть на заході. Усі вторговані гроші будуть спрямовані на забезпечення потреб 103-ої окремої бригади Територіальної оборони Збройних сил України.
Свято проведуть Ярина Капітан і Зеновій Карач. Також в його програмі виступ народного вокально-хореографічного ансамблю «Сонечко». Приходьте, беріть своїх рідних та друзів, разом наближатимемо нашу перемогу!

*Львівський центр надання послуг учасникам бойових дій (вул. Пекарська, 41) 1 червня о 15:00 запрошує дітей віком від 6 до 12 років власноруч створити оберіг для воїна. 
«Наші фахівці все розкажуть, допоможуть і, звісно ж, дадуть увесь необхідний матеріал, тож діткам потрібно буде лише вкласти частинку свого тепла та любові. Згодом ці обереги ми відправимо на передову до наших захисників та захисниць, бо віримо, що оберіг, зроблений руками дитини, має найбільшу захисну силу», – кажуть у центрі. 
На майстер-клас треба зареєструватися за посиланням.

*Художньо-меморіальний музей Івана Труша в межах відзначення Міжнародного дня захисту дітей 1 червня о 15:00 запрошує найменших відвідувачів, від 6 років, завітати на коротку екскурсію «В гості до Івана Труша» та майстер-клас «Композиція «Маки» акрилом на картоні. 
Захід безкоштовний, однак реєстрація на подію обов’язкова за тел. (097) 238-45-48.

*Перший в Україні парк рухомих роботизованих комах «Жу-жу парк» дарує 1 червня безкоштовний вхід дітям до 12 років на пізнавальну прогулянку і цікаві розваги, які подарують неймовірні спогади.
«Ми чудово розуміємо, що діти – наше майбутнє! А яким воно буде, залежить від нашого сьогодення. Тому вже сьогодні ми хочемо зробити дітей трошки щасливішими, подарувати їм можливість познайомитись із захопливим світом роботизованих комах», – запевняє адміністрація парку.
Діти до 12 років можуть відвідувати парк тільки в супроводі дорослих, один дорослий може провести безкоштовно не більш ніж двох дітей одночасно. Стандартні пільги в день акції не діють. Парк працює щодня з 10:00 по 19:00 в Парку культури ім. Б. Хмельницького навпроти Національної академії сухопутних військ. Вартість квитка – 150 грн.

*Благодійний фонд «Маленькі мрії» запрошує родини військових, постраждалих від війни, дітей з інвалідністю провести День захисту дітей у Львові разом! Організація вже готує для них розваги, майстер-класи і сюрпризи. Свято триватиме в спорткомплексі Львівського нацуніверситету ім. І. Франка (вул. Черемшини, 1) 1 червня з 12:00 до 19:00. Вхід на подію вільний.

*3 червня у Львові відбудеться легендарний фестиваль ретро-автомобілів Leopolis Grand Prix. Під час події відвідувачі зможуть побачити машини різних епох: від представників ранньої автомобільної індустрії до 1990-их, як класичні спортивні автомобілі, так і з особливим дизайном і використанням різних технологій. Загалом 100 автомобілів-учасників із шести країн Європи! У відвідувачів фестивалю буде унікальна можливість за донат на 200 гривень проїхатись разом із власником ретро-автомобіля історичною трасою «Львівський трикутник».
Також у програмі заходу: показові виступи від ДСНС України у Львівській області, майстер-класи з керування квадрокоптерами, курс домедичної допомоги, майстер-клас із військової амуніції від Школи воїна, виступи музичних гуртів, майстер-класи для дітей, флорбол та зона фудкортів.
Цьогорічний Leopolis Grand Prix буде нестандартний – вхід для відвідувачів вільний, натомість з допомогою додаткових активностей на ньому збиратимуть гроші для купівлі броньованого реанімобіля для військових медиків.

*В Urban Camp Lviv (вул. Ряшівська, 2) 3 червня з 12:00 до 21:00 триватиме Фестиваль вуличних культур, присвячений відкриттю нового центру соціалізації внутрішньо переміщених українців у Львові, який також займатиметься розвитком і популяризацією вуличних культур.
Мета фестивалю – об’єднати мешканців кемпу, внутрішньо переміщених осіб, львів’ян і гостей міста навколо комʼюніті Urban Camp. Подібні івенти мають сприяти популяризації вуличних культур у місті, а також прискорювати соціалізацію тих, що були змушені покинути свій дім через війну.
В програмі фестивалю: майстер-класи з діджеїнгу, брейкінгу, графіті, хіпхопу; турніри з панна-футболу та стритболу; батли з вуличних культур; благодійна хіпхоп-вечірка на честь відкриття Urban Camp і до 50-річчя хіпхоп-культури у світі; нетворкінг.
Усі гості матимуть змогу особисто поспілкуватися з професійними атлетами та дізнатися від них більше про різноманітні стилі вуличних культур. Крім того, під час фестивалю можна буде взяти участь у майстер-класах і батлах, ознайомитися з подальшим планом розвитку центру Urban Camp Lviv як частини просторів «Твори!», переглянути виставку концепції майбутніх змін кемпу на фасаді будівлі.

*Органний зал 3 червня об 11:00 і 12:15 запрошує дітей від 6 до 9 років на інтерактивний концерт «Граємо з Моцартом». Під час події учасники ознайомляться з класикою граючись, весело й незабутньо проведуть час. Тут кожна дитина перетвориться на справжнього музиканта.
Діти ознайомляться з шедеврами світової класики – творами Гріга, Штрауса, Моцарта, Баха, Леонтовича. Кожен маленький учасник зможе пограти на музичному інструменті, станцювати вальс, навіть диригувати мініоркестром. Лише на цьому концерті діти почують один із найбільших та найпотужніших органів України, побачать, як на ньому грають у чотири руки й ноги! 45 хвилин веселої активної гри для дітей та мініконцерт у виконанні чад для батьків. Цей музичний вікенд ваша дитина запам’ятає надовго.
Квиток «дитина + дорослий» коштує 200 грн, «дитина +2 дорослих» – 300 грн. Кількість квитків обмежена, тому поспішайте придбати їх за посиланням.

*У Парку культури та відпочинку ім. Б. Хмельницького 3 червня з 11:00 творча майстерня «Сверлик» спільно з Львівською міською радою, Bosch Ukraine та ЛКП «Лев» організує благодійний захід «Змайструй песику дім». На цій події учасники від 9 років робитимуть будки для песиків із притулку «Милосердя».
Це буде сімейний захід, де кожен зможе долучитися до доброї справи та провести вихідний день у дружній атмосфері. Його мета – показати дітям, що їхня допомога важлива, потрібна, змайструвати 9 будок для песиків зі згаданого притулку та зібрати гроші на його потреби.
У програмі майстер-класи з виготовлення будок для собак, майстер-класи від «Сверлика», майстер-класи та виступ собаки-візитера з кінологом ЛКП «Лев», активності від спонсорів та розіграш подарунків.
Діти від 9 до 14 років можуть брати участь тільки в супроводі дорослого. Участь у заході безкоштовна, але потрібна попередня реєстрація за посиланням.

*У Стрийському парку на території простору «Русалки рlace» 4 червня відбудеться благодійний ярмарок «Діти-квіти». В його межах малюки продаватимуть продукцію, створену власноруч. Усі гроші з продажу організатори спрямують у Львівський осередок «Пласту», який сьогодні активно допомагає військовим та забезпечує потреби цивільних. На території парку таку подію проводять уже вдруге. Торік на одноденному ярмарку дітям вдалося зібрати більш ніж 60 тисяч гривень.
«Наші діти як ніхто сьогодні вірять у перемогу України та власними зусиллями її наближають. Наша мета як організаторів – розповісти щонайбільше цікавих і натхненних історій про те, як діти завдяки різним талантам допомагають Збройним силам України», – розповідає організаторка події Інна Кляп.
У межах благодійного івенту діти разом із батьками матимуть можливість продавати їжу та напої власного виробництва, хендмейд-вироби, зможуть пропонувати послуги у вигляді ігор у шахи чи набивання м’яча, а також проводити цікаві майстерки та інші розважальні активності. Також буде насичена музична програма та додаткові ігрові зони для всіх відвідувачів.
Ярмарок працюватиме з 12:00 по 18:00. Участь у ньому безкоштовна, але потрібно зареєструватися за посиланням.
Підготувала Марічка Ільїна
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5341 / 1.67MB / SQL:{query_count}