Йдемо на фестиваль ретро-автомобілів. А ви?

У Львові відбудеться четвертий “Leopolis Grand Prix”

фото: фейсбук-сторінка Leopolis Grand Prix 2015
12-14 червня у місті Лева пройде Четвертий міжнародний фестиваль ретро-автомобілів “Leopolis Grand Prix”, основною локацією якого традиційно буде Парк культури. Цього року учасниками фестивалю стануть близько 140 екіпажів з України та світу. 
Традиційно перегони проходитимуть по “Львівському трикутнику” навколо Парку культури. Траса для перегонів збереглась із 1930-х рр. фактично без змін, а однією з характерних її особливостей є наявність великої частини трамвайного сполучення, що додає пікантності перегонам.
У програмі фестивалю також багато різноманітних акцій: виставки-презентації класичних автомобілів у Парку культури та на пл. Ринок, ретро-парад центральними вулицями міста, конкурс авто-ретроелеганції.
Окрім шоу-перегонів на класичних автомобілях у програмі змагання в національному класі: власники антикварних українських “Запорожців ЗАЗ-965”, запрошені з різних куточків України та закордону, змагатимуться за Кубок 5-разового чемпіона України з авторалі – Василя Ростоцького. Спеціальні нагороди передбачено для жінок-автомобілісток.
Цього року очікують близько 70 екіпажів-учасників з-за кордону (Польща, Литва, Білорусь) та понад 70 екіпажів-учасників із України. В рамках фестивалю також буде проведено конференцію представників авто-ретро спільнот з України з метою створення єдиних засад авто-ретро руху в Україні.

Довідка. “Leopolis Grand Prix” – це унікальний проект, що поєднав у собі галицьку традиційність із сучасними технологіями, історію та сьогодення, професіоналів із любителями. Свою історію “Leopolis Grand Prix” розпочинав у далекому 1930 році, коли львівські та закордонні автомобілісти отримали змогу вперше проїхатись вулицями Львова (сьогодні ця траса із гордістю носить назву “Львівського трикутника”) і позмагатись у вправності та швидкості. Ідея відродження фестивалю припадає на початок 2000-х, коли “Авто-фан-клуб “ЗАЗ Козак” знову започаткував традицію ретро-перегонів. Завдяки активності львівських автомобілістів із 2012 року фестиваль став щорічним та офіційно внесений до календаря львівських літніх фестивалів.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4946 / 1.54MB / SQL:{query_count}