Їздитимемо по-новому

Громадськість схвалила нову транспортну мережу міста

 

Громадськість підтримала впровадження нової транспортної мережі у Львові, однак із деякими зауваженнями. Незадоволення львів’яни висловлювали в основному щодо хордових маршрутів, які з’єднуватимуть периферійні райони міста.

 

19 серпня у Львівській міськраді відбулись громадські слухання проекту рішення “Про затвердження мережі маршрутів громадського транспорту загального користування м. Львова”. На засідання зібралось близько 150 осіб, серед них представники галузевих об’єднань, транспортних підприємств та звичайних львів’ян.  

– Значних зауважень до нової транспортної мережі не було. Основні з них стосувалися сполучення з
смт Брюховичі. Цього тижня ми матимемо зустріч з мешканцями і корегуватимемо на місці. Також претензії були в мешканців Левандівки, мовляв, у них  буде погане сполучення з іншими районами міста, потрібно робити пересадки. Зараз ми це питання досліджуємо. Мешканці пр. Чорновола просили перенести радіальний маршрут №1а з вул. Липинського  на пр. Чорновола. Але ми вирішили це питання підсиленням тролейбуса №13, на якому, ймовірно, теж діятиме трансферний квиток. Решта – дрібні корегування хордових маршрутів – десь додати зупинку, десь продовжити маршрут. Ми всі зауваження розглянемо і внесемо зміни, – розповів “Пошті” Андрій Білоус, заступник начальника управління транспорту і зв’язку ЛМР.

Нагадаємо, нещодавно французька консалтингова компанія “Луїс Бергер” (“Louis Berger”) спільно з фахівцями НУ “Львівська Політехніка” презентували нову транспортну мережу міста Львова.  Пріоритетними визначили електротранспорт та автобуси великої місткості. Через центр міста їздитимуть лише шість радіальних автобусних маршрутів. Вони розвертатимуться по так званому малому кільцю: пл. Галицька – вул. Підвальна – “Добробут” – пр. Свободи.  Також будуть хордові маршрути, які з’єнуватимуть  периферійні райони та довозитимуть пасажирів до магістральних вулиць. Загалом має діяти 9 трамвайних маршрутів, 10 тролейбусних, 6 радіальних та 39 хордових. Попередньо планується, що впроваджуватимуть нову транспортну схему в два етапи. Спочатку запровадять радіальні маршрути через центр, які обслуговуватимуть великі автобуси, а пізніше хордові на периферії міста, де їздитимуть автобуси середньої місткості.

До 28 серпня управління транспорту і зв’язку прийматиме зауваження до нової мережі, а на початку вересня її винесуть на розгляд міськвиконкому. Після чого сформують конкурсний комітет, який визначить, хто який маршрут обслуговуватиме.

Наразі з шести радіальних  маршрутів працюють лише чотири, а саме: №1а  – з Галицького перехрестя до площі Галицької; №11 – від ТЦ “Кінг Крос Леополіс” до пл. Різні; №5 – від ТЦ “Зубра” до пл. Різні; №3 – від  Рясного-2 до ТЦ “Магнус”. Роботу решти налагодять після  того, як відремонтують вулиці Городоцьку та Личаківську.  На цих маршрутах діють трансферні квитки.

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4961 / 1.56MB / SQL:{query_count}