Передріздвяний дарунок від Дому Франка

У музеї готують знакову виставку графіки Богдана Сороки

У четвер, 21 грудня о 17:00 Дім Франка (вул. Івана Франка, 150) запрошує львів’ян і гостей міста на дуже особливу виставку «Відчинення вертепу». Її основу складатиме графіка Богдана Сороки – українського художника-графіка, першого завідувача кафедри промислової графіки Львівської академії мистецтв, сина діячів ОУН Михайла Михайловича Сороки та Катерини Миронівни Зарицької. До кола його друзів входили Іван Світличний, В'ячеслав Чорновіл, брати Михайло, Богдан і Микола Горині, Ігор Калинець.
Ця знакова виставка має таку ж назву, як і цикл віршів пана Ігоря, до якого далекого 1969 року тоді ще молодий художник Богдан Сорока створив сім ліноритів і назвав їх «Фольклорні мотиви».
«Іван Світличний показав мені збірку віршів Ігоря Калинця «Відчинення вертепу». Сказав, що ця збірка готується до друку на Заході, і попрохав зробити до неї ілюстрації. Я ніколи серйозно не займався графікою, навіть не уявляв собі, що зможу робити якісь ілюстрації. ...Вірші захопили мене, відкрився цілий світ цікавих образів, про які я й не думав ніколи», – колись згадував про той випадок сам митець.
Відтоді й почався шлях Богдана Сороки як художника-графіка. Уже цей дебют засвідчив його творчу зрілість і продемонстрував особливий «сороківський» стиль: глибоку символічність, образне мислення, чітку градацію контрастів, лаконічність форм. Виставка доповнена ексклюзивними фотографіями знакових перших вертепів 1970-х років з приватних архівів Богдана і Люби Сорок та Ярослава Лемика.
Оглянути роботи, що ввійшли до експозиції можна щоденно з 10:00 до 17:00 до 21 січня. Вартість – вхідний квиток до музею, у день відкриття виставки вхід вільний.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5476 / 1.53MB / SQL:{query_count}