Соломія Чубай покаже свою «Країну світлячків та цвіркунів»

Співачка запрошує 16 грудня у Дім Франка на відкриття своєї першої у Львові персональної виставки та на концерт

Цієї суботи, 16 грудня, о 17:00 у Домі Франка (вул. Івана Франка, 150) гостей чекають на непересічну подію – відкриття виставки живопису співачки і художниці Соломії Чубай «Країна світлячків та цвіркунів».
«Перед війною я мала виставку в Києві, але у Львові це моя перша персональна виставка. «Країна цвіркунів та світлячків» про уявні світи, у які я ховалася в дитинстві, коли було дуже страшно. Це була дуже красива природа – озера, трави, квіти, там я говорила з цвіркунами, пташками. Потім, дивлячись на свої картини, зрозуміла, що тільки це й малюю. Петро Сметана називає це «міста без міст», – розповідає авторка. – На виставці ви побачите дуже багато осені. Покажу до 20 робіт. Хочеться до кожної з них додати якісь цитати з поезії, бо, коли малювала їх, мені звучало щось із татової поезії або з тої, яку я люблю. Колись я теж ховалася в поезію і це мені дуже подобалося».
Виставку можна буде оглянути аж до 16 січня. Але тільки у день відкриття вхід на неї буде вільний! А ще всі охочі прийти оглянути експозицію саме 16 грудня зможуть насолодитися концертом Соломії Чубай і гурту Jalapita. На ньому ви почуєте пісні на слова українських поетів – від Лесі Українки до Грицька Чубая і навіть матимете нагоду поколядувати спільно з винуватицею свята.
Важливо зазначити, що Соломіїне малярство почалось як арттерапія. 
«Коли моєму синові Олексі поставили діагноз – аутизм, у мене була складна особиста комунікація з людьми. І саме через полотно та олійні фарби почав прокльовуватися діалог. Психологиня тоді сказала, що мені треба вималювати всі травми, і я почала з дитячих. Спочатку це були дівчатка-ангелики. Я не вміла малювати людей, вони виходили не дуже технічно в той період, тому не виставляю цих робіт, – пояснює мисткиня. – «Коли ти повимальовуєш це все, то нарешті почнеш бути художницею», – сказав мені уже й не пам’ятаю хто. Ось так це й почалося. Я ніколи не думала, що в мене будуть виставки, не мала цієї амбіції, але зараз вона з'явилася, бо я побачила, що мої роботи не гірші, ніж на тих виставках, на які я ходжу».


Соломія Чубай – українська співачка, музикантка, художниця, продюсерка літературно-музичних проєктів, громадська діячка, благодійниця. Голова правління громадського об'єднання «Вірменська, 35». Авторка проєктів «П'ятикнижжя», присвяченого батькові Соломії – поету Грицькові Чубаю, і «Колискові для Олекси» – проєкту для дітей та батьків, створеного з метою кращого розуміння того, чим є аутизм. Авторка мистецького проєкту із симфонічним оркестром «Чубай. Україна. Любов. POETY». Організаторка фестивалів «Флюгери Львова», «Джаз без», «Наше Різдво», вечорів поезії Костя Москальця, Богдана-Ігоря Антонича, Грицька Чубая.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5022 / 1.58MB / SQL:{query_count}