Ігор Колесник розкаже, чому важливо мріяти про майбутнє

У Палаці культури Гната Хоткевича він прочитає лекцію на прикладах з наукової фантастики

У четвер, 30 листопада, о 18:00 усіх охочих чекають в Палаці культури Гната Хоткевича (вул. Кушевича, 1) на лекції філософа Ігоря Колесника «Чому важливо мріяти про майбутнє?». Про це він розповідатиме на прикладах з наукової фантастики.
У скрутні часи, коли першим постає питання виживання, майбутнє затуманюється, заземлюється і стає радше тратою часу. Однак зазирати за горизонт подій, планувати, надіятися, мріяти, надихати на рух себе і наступні покоління – в природі людини, її свідомості. 
Візія майбутнього не лише про вигадку, розвагу, це й потужний інструмент для змін світу, в якому ми усі живемо. Це ядерний реактор ідей, які захищають від небезпек, додають новизни, розвивають інтелект (і емоційний також). Наукова фантастика в цьому випадку є чудовим прикладом того, як наші прагнення змін і нового постійно штовхають розум до розвитку. 
То що ж там, за горизонтом подій? Які цінності людина мусить залишити, а від яких відмовитися? Якою саме буде людина? Відповіді на ці та інші питання під час лекції допоможе знайти докторант ЛНУ ім. І. Франка, кандидат філософських наук, доцент, «майстер Йода», знавець фентезі, філософії фантастики, візій майбутнього Ігор Колесник.
Вхід на подію вільний. Попередня реєстрація за посиланням.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5356 / 1.53MB / SQL:{query_count}