Мар’яна Савка готує мюзикл для всієї родини

10 і 11 грудня відбудеться прем’єрний показ постановки «Пиши листи до Миколая!»

У неділю та понеділок, 10 і 11 грудня, у Львові в FestRepublic (вул. Старознесенська, 24-26) відбудуться прем’єрні покази нового авторського мюзиклу для всієї родини «Пиши листи до Миколая!». Довкола цієї яскравої музичної вистави згуртувалися найвідоміші творчі колективи Львова: академічний симфонічний оркестр «INSO-Львів», Національна хорова чоловіча капела «Дударик», харизматичні вокалісти й актори. Авторкою різдвяного мюзиклу є відома українська письменниця та видавчиня Мар’яна Савка.
«Пиши листи до Миколая!» – це масштабне дійство, під час якого на сцені зберуться понад 150 артистів. Магія поезії та музики, передчуття і дива різдвяних свят, актуальні метафори самої історії – все це не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. За сюжетом мюзиклу українська родина, батько якої на фронті, плете сітку для військових. Довкола сітки й розгортається головна інтрига вистави: чорти хочуть зіпсувати її, а ангели можуть перетворити на магічну.
«Це про те, що ми всі і є тою міцною сіткою любові та захисту, сплетеною з наших мрій і найбільшого бажання Перемоги, – каже Мар’яна Савка. – Перші музичні номери майбутньої постановки народилися ще в 2011-му. Довгі роки я не знала, як реалізувати цей проєкт. А батько часто казав мені: «Допиши свій мюзикл, це дуже важливо!» На жаль, тато вже не побачить, що я не просто дописала його, а й збираюся цієї зими поставити на великій сцені. Дописувала мюзикл торік восени й узимку. Якраз був період блекаутів. Писала нові пісні, розвивала сюжетну лінію: окрім ангелів та чортів, з’явилися люди і Миколай. Часто мелодії приходили до мене самі, в темряві. І це було якимсь дивом!»
Творчу ідею Мар’яни Савки підтримали директор-художній керівник та головний диригент хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал і керівниця симфонічного оркестру «INSO-Львів» Іоланта Пришляк. 
«Я так давно мріяла попрацювати з цими колективами! Щоб музика звучала красиво й небанально, запросила до роботи над аранжуванням Юрія Романіва – мого давнього товариша, піаніста в нашій групі «Тріо Мар’яничі», – веде далі авторка мюзиклу. – Підготовка триває вже пів року. Зараз у нас активний репетиційний період. На роль дівчинки Марти я запросила Оксану Караїм, роль головного Чорта виконає Ескен Зова. А найцікавіша історія зі Святим Миколаєм: його зіграє актор і режисер Олексій Кравчук, який улітку демобілізувався з війська, де мав позивний… «Святий Миколай». За собою я залишила роль Мами». 
Покази мюзиклу «Пиши листи до Миколая!» заплановані на 10 грудня о 14:00 і 17:00 та 11 грудня о 14:00. Один показ буде благодійним. На нього запросять дітей воїнів, переселенців, а також сиріт. 
«Наближаються різдвяні свята. Найважливіше подарувати дитям яскраві емоції, подарувати радість, яка зігріватиме в зимові дні», – переконані творці видовищної постановки. 
Квитки на мюзикл для всієї родини «Пиши листи до Миколая!» доступні за посиланням: lviv.kontramarka.ua/uk/pisi-listi-do-mikolaa-rizdvanij-muzikl-dla-vsiei-rodini-86350.html
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5445 / 1.55MB / SQL:{query_count}