«Мертвий Півень» заспіває для Равського

Валерій Курко і рок-гурт закликають долучитись до аукціону Shum Art Gallery задля допомоги 103-ій бригаді ТрО

Львівська Shum Art Gallery проводить онлайн-аукціон 29 акварелей художника Євгена Равського. Мета аукціону – зібрати 400 тисяч гривень для закупівлі 20 FPV дронів 103-ій окремій бригаді Сил територіальної оборони Збройних сил України, щоби ще ефективніше нищити ворога на передовій. Аукціон доступний за посиланням.
Окрім аукціону на підтримку збору відбувається низка подій за участі відомих людей, під час яких ви зможете наживо побачити роботи майстра або придбати їх. Всесвіт Ґеника Равського складається не лише з живопису, графіки чи акварелей. Це і музика, якою впивалися творчі люди 1990-их. На зустрічі «Музика Равського з Мертвим Півнем, яка відбудеться 15 листопада о 18.00 Shum Art Gallery ви зможете поринути в спогади тих часів, коли Львів був наповнений життям та творчістю. В цьому допоможе гурт «Мертвий Півень», з яким в Ґеника асоціюються найкращі спогади.
«Півні» виступатимуть в акустичному варіанті, заграють і заспівають багато пісень, як старих, так і новіших, тому атмосфера гарного вечора гарантована.
Умовою входу на зустріч з однієї особи є реєстрація тут та пожертва в розмірі 500 грн на рахунок БФ «Святого Миколая», яка буде спрямована на закупівлю FPV дронів для 103 окремої бригади ТРО. Пожертву можна буде скласти при вході на зустріч.
Не всі мають можливість бачити війну на власні очі. Але кожен, хто її бачив, не забуде цього ніколи. Львівський художник Ґеник Равський спостерігав за війною з 2014 року, а в 2022-му разом із сотнями добровольців вступив до лав 103-ої окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України. Роботи Євгена зберігаються в приватних колекціях різних країн світу, є в збірках Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г. Возницького та Музею сучасного образотворчого мистецтва. А тепер він люб’язно надав свої акварелі, щоб допомогти рідній бригаді. 
«Євген Равський – не просто непересічний львівський художник, це надзвичайно цікава і талановита людина, яку знають далеко за межами України. Але напевно не це найголовніше, а те, що він є військовослужбовцем моєї бригади, який 24 лютого одразу після нападу на нашу державу зголосився до війська. Будучи фахівцем мирної професії він став до лав війська і гідно боронить Україну. У багатьох є світлини з передової, районів ведення бойових дій. Деколи фотографії дуже талановиті і переконливі, але створений художником малюнок передає ще й його почуття, всі його внутрішні переживання, бо митець переносить на папір чи полотно думки, хвилювання і вкладає душу в твори. В цьому безцінність цих робіт, вони відображають стан душі і сприйняття людини, яка пропустила війну через себе. Акварелі, що виставлені на аукціоні, створені як в час АТО, так і повномасштабного вторгнення, вони намальовані художником-військовим, їх обмежена кількість, тому мають висококолекційну вартість, – каже командир 103-ої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України полковник Валерій Курко. Євген Равський – приклад відповідального українця, який творить колективний портрет 103-ої окремої бригади територіальної оборони та образ військового в цілому. Всі кошти зібрані від продажу його акварелей будуть спрямовані виключно на потреби нашої бригади, підсилять підрозділи аеророзвідки і мінометну батарею. Ваш вклад – ще одна цеглинка для здобуття нашої переконливої і остаточної перемоги над московським тероризмом і очистить світ від темряви, дикунства. Кожен аукціон, який проводиться в підтримку бригади, вражає нас. Висловлюємо найбільшу вдячність усім, хто приймає участь в цьому благодійному дійстві».
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5352 / 1.56MB / SQL:{query_count}