Практична підтримка України

Литовський органіст виступить в Органному залі 22 і 23 липня

Уже 22 і 23 липня о 19.00 Львівський органний зал запрошує відвідати ексклюзивні концерти віртуоза з Вільнюса Відаса Пінкевічуса. Від початку повномасштабного російського вторгнення органіст один із перших серед зарубіжних музикантів публічно підтримав український народ і робить це дотепер у своїй концертній діяльності по всьому світу.
Наприкінці липня Відас Пінкевічус вперше приїде в Україну з двома концертами, щоб висловити свою підтримку та солідарність з українцями: «Причина, через яку я приїжджаю до Львова, проста: дуже важливо підтримувати Україну в часі війни. Ми – музиканти, органісти – не маємо кращого інструменту для поширення інформації, окрім як виконувати музику наживо або ж використовуючи соцмережі. Для мене зіграти концерти в Україні – велика честь і відповідальність. Так я можу показати свою практичну підтримку України не лише з безпечної відстані, але й приїхавши в країну, де люди потерпають від війни щодня».
Відас Пінкевічус – литовський органіст, педагог та композитор, доктор Вільнюського університету та органіст у церкві Святого Івана, де грає на найбільшому органі Литви. Як композитор відомий своїми численними органними аранжуваннями, перекладами та оригінальними композиціями. З початку війни він і його дружина, органістка Ошра Мотузайте-Пінкевічене, підтримують Україну в культурному та інформаційному просторі, виступаючи з публічними закликами допомагати їй у країнах Західної Європи та США. Крім цього, Відас Пінкевічус присвятив Україні та українським органістам кілька своїх творів. 
Програма концерту – потужна й натхненна. Зокрема, в Органному залі можна почути його варіації на тему Гімну України, а також «Молитву за Україну» Миколи Лисенка поруч із творами інших європейських композиторів.
«Програма, яку я підготував для концертів в Україні, особлива. Сподіваюся, вона подарує відчуття радості, захвату та внутрішнього споглядання. Я привезу твори зі своєї рідної країни – Литви, а також виконаю українську музику та відому європейську класику», – запевняє музикант.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5491 / 1.54MB / SQL:{query_count}