Дві виставки про незламних українців

У Палаці Хоткевича представили проєкти від учасників спільноти «Ми – Бердянськ» і «Міцніші за цеглу»

У Палаці Хоткевича тривають два виставкові проєкти. В нижньому залі «ХотАртХол» до 30 липня можна оглянути виставку «З кожною моєю згадкою про дім його стіни стають міцнішими» від учасників спільноти «Ми – Бердянськ». 
Що ми знаємо про Бердянськ? Очевидно, небагато, навіть якщо відпочивали там чи були у відрядженні.  Найболючіша реальність полягає в тому, що зараз місто перебуває під окупацією, а тисячі людей вимушено покинули свої домівки. Вони розірвали важливі зв’язки, які наповнювали життя сенсами та були цінними там, де вони мешкали раніше. Зв’язки не тільки з людьми, а й з місцями, адже ми є дуже просторовими істотами. Виставка «З кожною моєю згадкою про дім його стіни стають міцнішими» присвячена локальній ідентичності Бердянська та спонукає до взаємодії між різними спільнотами: бердянцями, львів’янами, а також людьми з інших міст, які знайшли тимчасовий або постійний прихисток у Львові. Це запрошення до знайомства, мирного співжиття та спільних дій у складні часи війни та, звичайно, після нашої перемоги.
Виставка побудована на матеріалах піврічної роботи спільноти «Ми – Бердянськ», яку заснували Ксенія Клейнос та Кирило Пеліванов. Вимушено переїхавши до Львова, вони поставили собі за мету зібрати активну спільноту бердянців, які хочуть повернутися в місто та спільно відновити його після перемоги. Допоміг їм у цьому Європейський фонд за демократію. Завдяки практикам документального театру, візуальних мистецтв, арттерапії та за участі психолога і тренерів учасники й учасниці цього проєкту (наразі їх майже 200) мали можливість знайти і налагодити спілкування між собою, говорити про свої почуття та переживання, підтримувати одне одного.

А в галереї Палацу Хоткевича до 30 липня триватиме фотовиставка «Міцніші за цеглу». Це мандрівний медіапроєкт про незламних волонтерів спільноти Б50, яка однією з перших почала відновлювати від наслідків російської агресії в Україні звільнені громади. На світлинах зображені волонтери, які допомагають постраждалим жителям Київщини. Вони роблять перший крок до відбудови – прибирають зруйновані снарядами будинки, ліквідовують наслідки збройної агресії та консервують пошкоджені оселі.
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4989 / 1.54MB / SQL:{query_count}