10 серіалів, які ви маєте подивитися

“Фоссі/Вердон”

Цей драматичний мінісеріал від НВО розповідає про творчість і особисті стосунки кінематографіста, одного з найвпливовіших хореографів і режисерів  театру та кіно Боба Фоссі, і найвеличнішої танцівниці Бродвею усіх часів Гвен Вердон. Вони були надзвичайними, але складними особистостями, любили і водночас ненавиділи одне одного. Фоссі не без допомоги Вердон створив такі класичні постановки мюзиклів, як “Кабаре”, “Чикаго”, “Весь цей джаз” та інші, а за екранізацію “Кабаре” навіть отримав “Оскара”. Але якою ціною далося цим людям визнання...

“Статеве виховання”

Головним героєм комедійно-драматичного телесеріалу “Статеве виховання”  від Netflix Отіс є сором’язливий підліток, що живе під одним дахом із матір’ю-сексологинею, яка міняє партнерів як рукавички. Із наукової точки зору Отіс знає про секс усе, а от про практичний бік питання навіть думати боїться. Одного разу хлопець допомагає вирішити проблему, пов’язану з “цим”, своїм однокласникам. Разом із бунтаркою Мейв вони провадять підпільну секс-терапію в приміщенні старої шкільної вбиральні. Отіс допомагає одноліткам позбутися комплексів і заробляє непогані гроші з новою подругою.

“Чому жінки вбивають”

Комедійно-драматичний телесеріал “Чому жінки вбивають” від CBS паралельно показує життя трьох жінок, які у 1960-ті, 1980-ті і 2010-ті роки живуть в тому ж особняку в Пасадені (Каліфорнія). Зразкова дружина Бет-Енн Стентон, світська левиця Симона Гроув і юристка та громадська діячка Тейлор Гардінг жили та біди не знали, поки не дізналися про зраду своїх чоловіків. Кожна з жінок по-своєму намагається впоратися з цією драмою. Вони хочуть урятувати подружні стосунки, а от до чого це призводить – уже зовсім інша історія.

“Справи житейські”

Британський мінісеріал “Справи житейські”, створений  SundanceTV у десяти коротких епізодах, оповідає про кризу в стосунках подружжя. Том і Луїза щотижня перед візитом до сімейного психотерапевта зустрічаються в пабі у західному Лондоні. Розмовляючи за пінтою пива і келихом білого про свій шлюб, пара намагається домовитися про те, що розказати психологу, а про що краще змовчати. Щоправда, їхні емоційні, сповнені неперевершеного гумору бесіди, здається, створюють чудовий ефект. Кожен епізод показує, як склалося життя подружжя, що зблизило чоловіка та жінку, і що почало їх роз’єднувати.

“Дивовижна місіс Мейзел”

Дія комедійного серіалу “Дивовижна місіс Мейзел” від Amazon Prime Video розгортається у Нью-Йорку в 1958 році і розповідає про життя зразкової домогосподарки з родини американських євреїв Міріам Мейзел. Її чоловік Джоел намагається стати коміком, але в нього нічогісінько не виходить – він не може навіть власних жартів вигадати. Натомість Мідж від природи має талант до стендапу. Одного прекрасного дня чоловік заявляє дружині, що в нього інтрижка на стороні. На що жінка добряче напідпитку, одягнена у пеньюар, вирушає до клубу, де намагався стати зіркою її чоловік. Виходить на сцену і здобуває шалений успіх… Так починається нове життя місіс Мейзел.

“Ранкове шоу”

Сатирично-драматичний серіал “Ранкове шоу” від Apple TV+ створений за книгою журналіста Браяна Стелтера. Глядачам пропонують заглянути за лаштунки ранкового телешоу, яке дивиться вся Америка, і побачити життя телевізійників. Зіркового ведучого Мітча Кесслера раптово звільняють через звинувачення у сексуальних домаганнях – так керівництво намагається мінімізувати репутаційні втрати і втримати рейтинг телеканалу. Алекс Леві, співведуча Мітча, шокована, але бере ініціативу в свої руки та розповідає про скандал із домаганнями колеги в прямому ефірі. Та це тільки початок історії, яка виявляється не такою вже й простою.

“Погань”

Британський комедійно-драматичний телесеріал “Погань” створений Two Brothers Pictures для цифрового каналу BBC Three за угодою про копродукцію з Amazon Studios. Це проєкт Фібі Воллер-Брідж, вона сама написала для нього сценарій і знімається в головній ролі. “Погань” розповідає про життя дотепної, сексуально стурбованої, сповненої ненависті жінки, яка кидається на барикади повсякденності сучасного Лондона. Вона намагається тримати на плаву власну кав’яреньку і хоч якось вижити в цьому шаленому світі. Щоправда, вдається це героїні так собі.

“Ти”

Серіал-трилер “Ти” від Netflix заснований на однойменному романі Керолайн Кепнес. У центрі сюжету – успішний менеджер книгарні, інтелігентний і начитаний хлопець Джо Голдберг. Одного дня Джо знайомиться з молодою письменницею і закохується в неї з першого погляду. Він готовий на все, щоби красуня відповіла йому взаємністю. І щоб завоювати серце дівчини, Джо вирішує задіяти всі технічні досягнення XXI століття. Молодий чоловік починає стежити за життям своєї обраниці в соціальних мережах, і незабаром закоханість переростає в одержимість.

“Удавання”

Драматичний серіал “Удавання” від Hulu базується на реальних подіях. Джипсі страждає від гіперопіки матері Ді Ді, яка запевняє її, що та повинна перебувати виключно в інвалідному візку. Мати лікує доньку від вигаданих хвороб і морально її знищує. А Джипсі всього лиш хоче бути, як усі дівчата її віку: мріє мати подружок, ходити в кіно, на вечірки, бути красивою і зустрічатися з хлопцями. Із часом дівчина розкриває таємницю своєї сім’ї та вирішує піти на страшний злочин, аби нарешті жити без опіки матері.

“Бачити”

Американський науково-фантастичний драматичний телесеріал “Бачити” зроблений на замовлення Apple TV+. Ця історія розгортається в далекому майбутньому, коли людська раса фактично вимерла від епідемії страшної хвороби, а ті, що вижили, втратили зір. Люди повернулися до племінного способу життя, називають сонце “полум’яний бог” і спалюють на вогнищах “єретиків”, які все ще згадують про зір. Одного разу глава племені Баба Восс бере за дружину Магру, яка прийшла в поселення ззовні. Незабаром у жінки народжуються зрячі близнюки, унаслідок чого сім’ю проклинають і називають єретиками. Бажаючи захистити дітей, Баба Восс утікає з жителями села, аби оселитися в новому місці. Адже народження зрячих дітей ризикує порушити крихкий баланс нового світу...

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.4728 / 1.61MB / SQL:{query_count}