Цієї суботи музеї працюватимуть до опівночі

У суботу, 17 травня, у п’яти львівських музеях відбудеться акція “Ніч музеїв”, приурочена до Міжнародного дня музеїв.

 

У суботу, 17 травня, у п’яти львівських музеях відбудеться акція “Ніч музеїв”, приурочена до Міжнародного дня музеїв.

У рамках проекту в суботу о 20.00 год на площі перед Домініканським собором мистецький центр “Майстерня пісні” представить проект “Ірмос”: “Радуйся” (давні духовні наспіви України). У Музеї Івана Франка, що на вул. І. Франка, 150,  вірші зі збірки Каменяра “Зів’яле листя” виконуватимуть у супроводі ліричного джазу від джаз-проекту “МТ-3”. Музей ідей о 21.30 год запрошує на вуличний перегляд фільмів про львівські музеї “Львів – місто музеїв”.

Цього вечора культурно-мистецькі дійства відбуватимуться також у Національному музеї ім. А. Шептицького. Зокрема, о 19.00  розпочнеться концерт струнного квартету Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. О 21.30 “Майстерня пісні” представить проект “Ірмос” “Спас”. Завершить святкове дійство ще один проект від “Майстерні пісні” – “РАСА”: “Древо” (українські пісні). Долучиться до проекту “Ніч музеїв” також Львівський історичний музей, де демонструватимуть нові експозиції.

Як розповів голова асоціації музеїв та галерей Львова Зеновій Мазурик, День музеїв  відзначають у понад 150 країнах світу. В Україні, крім Львова, заходи відбуватимуться в музеях Одеси, Харкова, Києва та на Волині.  «Такі заходи завжди тематичні. Цьорогічна акції відбудеться під гаслом «Музей – чинник суспільних змін і соціального розвитку»», – розповідає З. Мазурик.

Чи буде вхід платним чи безкоштовним, вирішуватимуть самі музеї, але, як  запевнив заступник міського голови Львова з гуманітарних питань Василь Косів, міськрада стовідсотково профінансувала всі заходи, на що витрачено 50 тис. грн. «Музеї самі вирішуватимуть, якою буде вартість квитка, але ми все ж таки закликаємо, щоб вхід був вільним», – повідомив посадовець. До речі, на Міжнародний день музеїв всі музеї міста можна буде відвідувати безкоштовно.
В. Косів також повідомив, що цього вечора міський електротранспорт їздитиме за подовженим графіком – до першої години ночі – тож всі відвідувачі музеїв зможуть без проблем добратися додому.

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5160 / 1.54MB / SQL:{query_count}