Хто має право на оформлення житлової субсидії

Перед початком опалювального сезону Міністерство соціальної політики України нагадує: людям, дохід яких не дозволяє самостійно платити за житлово-комунальні послуги, держава може надати допомогу у вигляді житлової субсидії

Право отримати субсидію мають як громадяни України, так і іноземці чи особи без громадянства, що законно перебувають на території України та проживають у багатоквартирних або приватних будинках.
Отримати житлову субсидію можуть сім'ї, у яких плата за житлово-комунальні послуги більша визначеного для них обов’язкового платежу. 
Цей платіж обчислюють індивідуально за єдиною формулою. Він залежить тільки від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу. Інфографіка про те, як визначають розмір обов'язкового платежу – на фото.

Якщо сума усіх платіжок вища за обов’язковий платіж, ви потенційно можете отримати субсидію! 
Водночас, окрім матеріального, ще буде додатково проаналізований ваш майновий стан (наявність кількох квартир, дорогих автомобілів, депозитів тощо).
Нагадаємо, що в 2023 році для забезпечення житловими субсидіями найбільш вразливих верств населення:
спрощені критерії їх отримання для прийомних та багатодітних сімей, сімей, у яких на початок місяця, з якого призначають субсидію, проживають троє і більше дітей, а також сімей, до складу яких входить особа з інвалідністю. При призначенні субсидії не враховуватимуть наявність у таких родин автівок, які є не предметом розкоші, а життєво необхідною річчю; 
встановлений соціально справедливий підхід щодо невраховування до сукупного доходу домогосподарств доходів членів сімей, які перебувають за кордоном понад 60 днів.

коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5834 / 1.53MB / SQL:{query_count}