Програма «Власна справа»: до листопаду є час податися

Понад 15 тисяч українців вже подали заявки на отримання гранту. Львівщина – у трійці найбільш активних областей

У 2023 році до програми «Власна справа» долучилися та подали заявки на отримання мікрогранту для створення або розвитку вже наявного бізнесу понад 15 тисяч українців та українок. Про це інформує Державний центр зайнятості. 
Програма передбачає надання мікрогрантів на створення або розвиток підприємницької діяльності. Основною вимогою для участі в програмі є створення нових робочих місць. Розмір гранту – від 50 до 250 тисяч гривень. Повернення гранту відбувається протягом трьох років у вигляді сплачених податків та зборів. До участі у програмі може долучитися кожен українець, ФОП чи юридична особа. 
Одержувачі грантів можуть, у разі потреби, пройти навчання з основ підприємницької діяльності та отримати консультації у центрах зайнятості.  Рішення про надання гранту ухвалює Державний центр зайнятості після перевірки Ощадбанком ділової репутації заявника та відомостей у заявці, а також враховуючи результати співбесіди з отримувачем, проведеної регіональним центром зайнятості.
Подача заявки здійснюється через портал «Дія». Для цього необхідно заповнити відомості про себе в електронній формі та додати бізнес-план, зразок якого можна завантажити на порталі Державної служби зайнятості. 
Цього року подали заявки ФОПи (63%), фізичні особи (28%), юридичні особи (9%).

Перелік сфер діяльності, на які беруть мікрогранти: гуртова та роздрібна торгівля; ремонт автотранспортних засобів і мотоциклів; тимчасове розміщування й організація харчування; переробна промисловість.
Регіони, де найактивніше подавалися заявки – м. Київ, Львівська та Київська області. 
Охочі скористатися програмою «Власна справа» можуть подати заявку на отримання мікрогранту на порталі «Дія» до 19 листопада 2023 року. 
Триває приймання заявок й за програмою «Грант для ветеранів та членів їхніх сімей», які мають можливість отримати кошти на розвиток бізнесу розміром до мільйона гривень – https://www.dcz.gov.ua/
коментарі відсутні
Для того щоб залишити коментар необхідно
0.5354 / 1.54MB / SQL:{query_count}